Apartamentele din Cluj-Napoca se ieftinesc cel mai mult din ţară

Apartamentele din Cluj-Napoca se ieftinesc cel mai mult din ţară
Apartamentele din Cluj-Napoca au cea mai mare scădere de preţ din ţară în ultimul an, relevă o analiză a imobiliare.ro, cu patru procente.

Astfel, preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca are în prezent valoarea de 925 euro/mp util, care este cu 7,9% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni. "De altfel, dintre toate oraşele analizate, la Cluj-Napoca întâlnim în acest moment cea mai mare diferenţă de preţ la 12 luni", arată analiza citată. Tendinţa de scădere a fost resimţită cu precădere pe segmentul nou.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a înregistrat o scădere de 1,1% în octombrie, coborând de la 988 euro/mp la 977 euro/mp. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul garsonierelor, unde a fost constatată o scădere de 2.1%.

Apartamentele cu două camere s-au ieftinit cu 0,6% în ultimele treizeci de zile, iar unităţile cu trei camere au înregistrat o scădere de preţ de 0,5%. Preţurile solicitate în prezent pentru  apartamentele vechi sunt cu până la 6,2% mai mici în comparaţie cu luna octombrie 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu trei camere.

Comenteaza