Apartamentele din Cluj s-au ieftinit cu aproape 5% într-o lună

Apartamentele din Cluj s-au ieftinit cu aproape 5% într-o lună
Preţul imobiliarelor din Cluj a scăzut substanţial în iulie, cu aproape 5% în 30 de zile şi cu 7,8% în ultimul an, relevă o analiză a portalului imobiliare.ro. Este cea mai mare scădere de preţ înregistrată în ţară, în oraşele mari, în ultimele 30 de zile.

Conform imobiliare.ro, preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca are, în prezent, valoarea de 943 euro/mp util, cu 7,8% mai puţin decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni. Scăderea preţurilor a fost resimţită mai ales pe segmentul apartamentelor noi, care s-au ieftinit cu peste 7% în ultimele treizeci de zile, până la 916 euro/mp. În ce priveşte apartamentele vechi scoase la vânzare, aici preţul mediu cerut a scăzut cu 1,3% în iulie, de la 987 euro/mp la 974 euro/mp.

 

Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul garsonierelor, unde scăderea ajunge la aproape 6%. În schimb, conform imobiliarelro, apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 0,5% în ultimele treizeci de zile, iar preţul la apartamentele cu trei camere au înregistrat o scădere de preţ de 0,7%. Preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele vechi sunt cu până la 8,3% mai mici în comparaţie cu luna iulie a anului trecut.

 

 

Comenteaza