Aproape o mie de joburi vacante săptămâna viitoare în Cluj

Aproape o mie de joburi vacante săptămâna viitoare în Cluj
Numărul locurilor de muncă vacante în Cluj săptămâna viitoare ajunge la aproape o mie, conform raportului săptămânal remis astăzi de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM). Acesta este cel mai mare număr de posturi disponibile din provincie.

Conform ANOFM, în total în ţară sunt disponibile săptămâna viitoare peste 10.300 de locuri de muncă. Cele mai multe posturi vacante sunt în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Iaşi, Arad şi Hunedoara. Astfel, copnform ANOFM cele mai multe posturi vacante sunt în Bucureşti (2.014) şi în judeţele Cluj (996), Iaşi (550), Arad (447), Hunedoara (431) şi Sibiu (412). De cealaltă parte cele mai puţine oferte de muncă sunt înregistrate în judeţele Caraş-Severin (14), Ialomiţa (27), Covasna (34) şi Buzău (48). De menţionat, din totalul de peste zece mii de joburi vacante săptămâna viitoare în ţară, doar 788 posturi sunt adresate persoanelor cu studii superioare. Cele mai multe posturi sunt pentru ingineri, programatori, consilieri financiari sau inspectori de asigurări.

Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 9.521 locuri de muncă, cele mai multe pentru confecţioneri-ansamblori articole de textile - 860 posturi, muncitori necalificaţi - 604 posturi şi operatori confecţşioneri, 419 joburi.

 

Comenteaza