Asalt german pe platforma Libertatea. Bertelsmann, lângă Siemens

Asalt german pe platforma Libertatea. Bertelsmann, lângă Siemens
Grupul german Bertelsmann a anunțat că își deschide primul său centru la Cluj, în parcul tehnologic Libertatea, și va ajunge la 1.500 de angajați în România.


Furnizorul de servicii de tip contact-center Arvato, deținut de grupul media german Bertelsmann, își va extinde operațiunile din România, prin inaugurarea unui centru de suport în Cluj-Napoca. Activitatea va începe în 27 iunie, în cadrul Liberty Technology Park (LTP). Deja au loc primele traininguri pentru angajați.

„Suntem încântați să intrăm pe piața din Cluj-Napoca, fiind un oraș cosmopolit și în plină expansiune. Arvato România operează de peste cinci ani în Transilvania, în centrele din Brașov și Sibiu, iar Clujul reprezenta următorul pas firesc. Până la sfârșitul anului dorim să recrutăm aici peste 200 de angajați”, a declarat Matthias Müller, Director Customer Service Estonia & România. 

Printre posturile pe care Arvato România le vizează pentru centrul de la Cluj-Napoca se numără team manager, trainer, customer service representative, administrator de sisteme informatice, iar principala condiție este cunoașterea uneia din următoarele limbi străine: daneză, finlandeză, norvegiană, suedeză, olandeză, engleză la nivelul C1, conform Pașaportului Lingvistic European. 

„Ne concentrăm atenţia către candidaţii cu dorință de muncă, vârsta nefiind un criteriu. Ei pot avea sau nu experienţă în domeniu, deoarece Arvato investește în pregătirea şi formarea lor, prin sesiuni complexe de training”, a declarat Oana Centea, manager de resurse umane la Arvato România. De asemenea, viitorii angajați vor avea, în afară de un salariu consistent, beneficii precum asigurare medicală premium, reduceri la abonamente la fitness, teambuilding-uri, concursuri interne.

Compania va ocupa 1.700 mp în cadrul LTP  – birouri, zone de relaxare și conexe. Arvato România și-a început activitatea în 2010, iar anul trecut a obținut o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro. 1.000 de angajați din cele două centre din Brașov și Sibiu prestează consultanță în 13 limbi străine. Arvato oferă servicii integrate precum marketing digital, servicii financiare, gestionarea relațiilor cu clienții, servicii IT, vânzari. La nivel internațional, Arvato are 70.000 de angajați în 40 de țări.

Atrași de expansiunea informaticii

LTP a devenit un parc industrial preferat al investitorilor germani. Divizia specializată a concernului Deutsche Telekom dezvoltă aici un centru de date pe locul fostei fabrici de mobilă Libertatea. „Prima dată ne-am gândit să facem un data center la Oradea pentru că am considerat că acolo este un nod de infrastructură important şi este la graniţa dispre Europa de Vest, dar ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la Cluj ne-a făcut să ne schimbăm viziunea. Cluj-Napoca este cel mai puternic hub IT din România”, a justificat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom România. 

Noul centru GTS de la Cluj-Napoca furnizează servicii de stocare de date şi de cloud. Investiţia iniţială se ridică la 0,5 milioane de euro şi se va dubla în următoarea perioadă, pe măsura extinderii centrului. GTS, controlată de grupul Deutsche Telekom, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 18 milioane de euro. Cel mai mare chiriaş al LTP este centrul Evosoft al concernului Siemens, o investiţie de 4,5 milioane de euro, inaugurată anul trecut.

Parcul tehnologic ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea a fost lansat în 2013 și a adus 16.750 mp de spații de birou clasa A pe piața locală, în urma unei investiții de 13 milioane de euro. Printre rezidenții săi se mai numără Spherik, Halcyon, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, Makronetz, Luminos Software, Voquz, Cremer, Impact Hub. 

Comenteaza