Atac la ferma ecologică din Recea Cristur. “Am rămas fără apă”

Atac la ferma ecologică din Recea Cristur. “Am rămas fără apă”

Administratorii fermei ecologice din comuna clujeană Recea Cristur au anunțat poliția despre vandalizarea instalațiilor de alimentare cu apă.

"Am mers să verificăm dacă totul e bine la plante și am găsim lacul de unde le irigăm (săpat de noi) gol, peste 150.000 litri de apă. La plantația de zmeură gardul era desfăcut și robinetul deschis. Cineva a intrat și a făcut toate operațiunile astea. De ce? Nu înțelegem deloc. Prin urmare, în plină secetă am rămas fără apa atât de necesară plantelor.

Asta nu e o glumă sau o joacă de copii! Să nu uităm că anul trecut au venit unii la scăldat în lac și ne-au înfundat toate filtrele. Lacul e îngrădit, plin de plăcuțe cu “accesul interzis” furate de două ori. Oameni buni, nu e piscină! Noi muncim extrem de mult pentru toate. Să ajungem să plângem noaptea prin plantație?”, au reclamat aceștia.

Ferma bio de coacăz negru și mur a fost înființată în 2015 de către antreprenorii clujeni Alexandru și Ana-Maria Pop. Obiectul principal de activitate este producerea și desfacerea fructelor de pădure, fiind o afacere de familie.

Ferma este localizată la 45 km de municipiul Cluj-Napoca. Terenul plantat este de 1 ha de zmeur Willamette, Polka, Glen Ample, 2 ha de coacăz negru Tisel, Tiben, Ruben, Gofert și o suprafață experimentală cu coacăz roșu, afin, agriș. Din 2017, proprietarii au demarat procesul de obținere a certificării bio.

Comenteaza