Au fost ridicate primele grinzi metalice la nodul rutier ce va lega autostrada A10  Sebeș-Turda și A1 Orăștie-Sibiu

Au fost ridicate primele grinzi metalice la nodul rutier ce va lega autostrada A10  Sebeș-Turda și A1 Orăștie-Sibiu
| Foto: Ziarul Unirea

Antreprenorul general al lotului 1, firma italiană Pizzarotti a început de ieri să ridice tăblierul metalic la breteaua 2, pe sensul se mers Deva-Turda cu ajutorul unei macarale de 600 de tone de la cunoscuta firmă Deme Macarale.

Astăzi s-a ridicat o altă grindă din tăblier metalic la breteaua 5 care va face conexiunea cu sensul giratoriu existent lângă Kronoșpan cu drumul național și indirect cu A1, cu ajutorul unei macarale de 300 de tone, de la aceeași societate, scrie ziarul Unirea.

Ridicarea și montarea tăblierului metalic sunt lucrări premergătoare pentru realizarea supratraversărilor la autostrada A1, punctul culminat fiind în data de 10 octombrie a.c. când se va închide circulația pentru a se lansa grinzile chiar deasupra autostrăzii existente pentru bretele 2 și 5. 

”În intervalul 4 – 8 octombrie se vor monta deschiderile la ambele structuri, lucrări ce se vor desfășura în partea de Sud a șantierului, înspre Sebeș. Acestea nu presupun închiderea circulației pe A1. Ulterior, macaralele vor fi relocate în partea de Nord, pentru lansarea propriu-zisă a tăblierelor în vederea realizării celor două supratraversări. Aceste operațiuni presupun închiderea circulației pe A1 Sebeș – Turda între Nod rutier Sebeș Nord (Lancrăm) și Nod Rutier Sebeș Vest (Vințișoara) timp de 24 de ore, în intervalul 10 octombrie, ora 8.00 - 11 octombrie, ora 8.00”, a declarat Eusebio Caretta, directorul Pizzarotti, citat de ziarul Unirea.

Potrivit unui comunicat IMPRESA PIZZAROTTI & C.S.p.A., în calitate de Antreprenor General în cadrul contractului ”Proiectare și execuție Autostrada Sebeș-Turda, Lot 1, km 0+000 – km 17+000” informează participanții la trafic că pentru continuarea lucrărilor de realizare a Nodului Rutier Sebeș (conexiunea A10 cu A1 și DN 1) sunt programate următoarele activități:

– Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN05 – Pasaj pe breteaua 5 (km 0+293) peste autostrada A1, care face conexiunea între autostrada A 10 cu DN 1 prin sensul giratoriu existent al Nodului Rutier Sebeș Nord (Lancrăm);

– Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN02 – Pasaj pe breteaua 2 (km 0+860) peste autostrada A1, care face conexiunea între autostrăzile A 10 și A1, sens de mers Orăștie-Turda.
În data de 10.10.2019 va începe atât montarea deschiderii centrale a tablierului metalic la pasajul PN05, cât și montarea deschiderii centrale a tablierului metalic la pasajul PN02, iar circulația rutieră pe autostrada A1 se va închide între Nodul Rutier Sebeș Nord (Lancrăm) și Nodul Rutier Sebeș Vest (Vințișoara) și se va devia pe DN 1(E81) și DN 7 (E68).Traficul rutier pe autostrada A1 va fi închis timp de 24 de ore, respectiv până în data de 11.10.2019, ora 08:00.

Precizăm că în cazul în care condițiile meteorologice nu vor fi favorabile pentru efectuarea activităților menționate, lucrările vor fi reprogramate”.

Comenteaza