Auchan întoarce foaia la Cluj: parcare gratis, doar la cumpărături de 50 de lei

Auchan întoarce foaia la Cluj: parcare gratis, doar la cumpărături de 50 de lei
Serviciile de relații cu clienții din complex sunt asaltate de șoferi | Foto: Lidia Buzilă

Rețeaua de hipermarketuri Auchan România pune condiții la Iulius Mall Cluj (IMC): dă o oră gratis de parcare numai în cazul în care clienții fac shopping de minimum 50 de lei. Prevederea nu era menționată inițial în noul regulamentul de taxare a parcării impus la complexul din Gheorgheni. Dacă nu era aplicată, orice șofer care își cumpăra un corn sau un suc avea încă o oră gratuită la parcare.

“Începând din această săptămână, clienții Auchan din IMC beneficiază de încă o oră de parcare gratuită în cadrul centrului comercial, pe lângă timpul standard de 60 minute oferit de către IMC. Pentru a beneficia de acest discount, clienții Auchan trebuie să prezinte la biroul serviciul clienți al hipermarketului, situat la parterul centrului comercial, un bon de cumpărături în valoare de mininum 50 lei emis în aceeași zi cu tichetul de parcare.

După epuizarea celor două ore gratuite, se va percepe tariful standard pentru staționare, respectiv 3 lei/oră în intervalul 07:00-23:00. Plata se poate face atât numerar, cât și cu ajutorul cardului bancar.

Parcarea IMC este acum gestionată printr-un sistem computerizat care permite accesul automatizat și securizat, semnalizarea locurilor disponibile (în zona demisol) și informarea cu privire la gradul de ocupare. Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare și confortul clienților și va contribui la mobilitatea urbană”, a comunicat conducerea Auchan România.

Introducerea sistem de taxare a accesului în parcările IMC, din 17 februarie, a produs numeroase blocaje. În cursul acestei săptămâni mulți conducători auto de pe grupul Info Trafic Județul Cluj au reclamat că nu puteau părăsi parcarea din cauza formalităților de validare a tichetelor și de achitare a perioadei de după depășirea intervalului acordat gratuit. Cei care nu își validau tichetul și trebuiau să se întoarcă îi blocau pe următorii puși la coadă la ieșire.

Acum, conducătorii auto care merg la film la IMC au două ore netaxate în plus la parcare, față de prima oră fără plată la accesul general în complex. Pentru spălătoria Car Wash se mai aplică o oră netaxată față de cea generală.

Șoferii mașinilor electrice au 12 ore fără plată, iar persoanele cu dizabilități pot parca gratuit. Facilitățile la parcare se cumulează. Pentru obținerea gratuităților, clienții trebuie să se prezinte la Info Point Iulius Mall (Cinema City, Car Wash, persoanele cu dizabilități), centrul Info Parking (mașinile electrice), serviciul clienți Auchan (hipermarket).

Șoferul beneficiază de aceste gratuități doar dacă își lasă mașina peste cinci minute în parcare, după ce a trecut de barieră. Dacă autovehiculul nu se conformează regulamentului, va fi blocat sau mutat, iar conducătorul auto, amendat cu 100 de lei, conform administrației IMC. Parcarea IMC este compusă din două zone acoperite și cinci în exterior.

Principalul concurent direct al IMC în sectorul mall-urilor este Vivo Center, din comuna Florești, iar la o scară mai mică, Platinia Center, însă în Cluj-Napoca s-au mai anunțat astfel de proiecte în zonele Grigorescu și Piața Abatorului.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, două supermarketuri Auchan și o rețea de 24 magazine de proximitate MyAuchan. Rețeaua are 280.000 mp suprafaţă netă de vânzare, 10.000 de angajaţi, afaceri de 1,2 miliarde de euro. Principalii săi concurenți la Cluj sunt Kaufland, Carrefour și Cora.  

Comenteaza