Austriecii de la Hirsch Porozell își vor moderniza fabrica din Cluj

Austriecii de la Hirsch Porozell își vor moderniza fabrica din Cluj

Producătorul de polistiren expandat cu capital austriac va investi în acest an în retehnologizarea unității sale de producție din comuna clujeană Bonțida.

Hirsch Porozell, subsidiara locală a companiei austriece cu acelaşi nume, producătoare de polistiren expandat, investeşte, în acest an, 1 milion de euro în retehnologizarea fabricilor pe care le are în România. Compania produce polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje şi are patru fabrici pe plan local, la Cluj, Timişoara, Bucureşti, Sfântu Gheorghe, conform ZF.

„După ce am scăpat cu bine de anul 2020, ne simţim obligaţi să privim cu optimism spre viitor. Impactul pe care pandemia l-a avut asupra companiei noastre a fost nesemnificativ, din fericire. Ne-am putut desfăşura activitatea în condiţii aproape normale, desigur, limitând contactele fizice atât între angajaţi, cât şi cu clienţii“, spune Viorel Chertes, director comercial la Hirsch Porozell România.

Hirsch Porozell este o companie austriacă producătoare de polistiren, parte a grupului Hirsch Servo. Compania are unități de producție în Austria, Ungaria, Slovacia, Polonia, România și Ucraina. În 2016 grupul avea venituri de 64 de milioane de euro, la un număr de 607 angajați.

Hirsch Porozell este prezentă în România din 2006, când a construit o fabrică de polistiren expandat la Bonțida, cu o capacitate de 300.000 mc/an. În 2011 a ridicat o nouă fabrică de polistiren la Oradea, cu o capacitate de 800 tone ambalaje polistiren/an, după o investiție de 700.000 de euro.

În 2016 Hirsch a achiziționat o fabrică de polistiren în Timișoara aparținând Energoterom, după ce aceasta a intrat în faliment. Activele preluate constau într-o fabrică de polistiren expandat de mare capacitate, o linie de producție de panouri sandwich și o unitate de fabricare a conductelor preizolate pentru transportul agentului termic.

În același an, grupul austriac a anunțat preluarea a două fabrici de polistiren de la compania Arcon. Pe lângă fabricile din Cluj și Oradea, Hirsch mai deține unități de producție în București, Timișoara și Sfântu Gheorghe, iar la nivel național are o capacitate totală de producție de peste un milion mc de polistiren/an.

Comenteaza