Autostrada A3. Cum arată viaductul de 1,7 km de lângă Suplacu de Barcău

Autostrada A3. Cum arată viaductul de 1,7 km de lângă Suplacu de Barcău
| Foto: Facebook/API

Asociația Pro Infrastructura (API) a publicat o imagine 360 de grade de la înălțime cu viaductul de 1,7 km de lângă Suplacu de Barcău, unul dintre cele mai lungi din Europa.

"Structura a fost executată de Bechtel și face parte din lotul 1 al Autostrăzii A3 Suplacu de Barcău-Borș.

Acest tronson de 26,35 km a fost scos la licitație în 23.08.2017 în urma a două rezilieri consecutive de contracte (cu Bechtel și Corsan-Corviam) și acum se află în stadiul de contestații după desemnarea câștigătorului inițial: Trameco (grupul Selina).

Oferta celor de la Construcții SA a fost descalificată însă, în urma admiterii contestației în instanță, are mari șanse să fie declarată câștigătoare!

Segmentul vecin (28,55 km între Chiribiș și Biharia), are o poveste foarte asemănătoare: câștigătorul inițial (tot Trameco) a pierdut cursa după admiterea contestației Strabag, aceștia din urmă având toate șansele să primească lotul.

Așteptăm reevaluarea ofertelor care trebuie făcută de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Cert este că mai avem de așteptat deznodământul pe cele două sectoare dintre Suplacu de Barcău și Biharia. Probabil semnarea contractelor va avea loc la peste doi ani de zile de la startul licitațiilor", spun reprezentanții API.

Comenteaza