“Autostrada Borș - Cluj trebuie să continue până la Brașov”

“Autostrada Borș - Cluj trebuie să continue până la Brașov”

Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, a afirmat, că îşi doreşte ca Autostrada Transilvania (A3) să se termine pentru că România este în mare întârziere şi necredibilă în condiţiile în care aceasta trebuia finalizată în 2012.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Mi-aş dori foarte mult ca A3 să se termine pentru că suntem în mare întârziere, suntem necredibili, dacă vorbim de implementarea acestui proiect care trebuia finalizat în 2012. Cunoaştem problemele acestui proiect, acestei autostrăzi", a explicat Cseke. El a mai transmis că autostrada trebuie finalizată până la Braşov, conform Bursa.

"E important ca acest proiect să continue şi să fie finalizat cât mai rapid posibil. Există acest tronson de la Târgu-Mureş până la Braşov care nu este în stadiul de licitaţie, din ceea ce ştiu eu, toate celelalte sunt ori un singur tronson foarte mic încă în proiectare, restul sunt licitate şi contractate, deci acolo lucrurile au pornit.

Putem avea o perspectivă, dar va trebui să finalizăm această autostradă şi până la Braşov. Evident şi toate celelalte pentru că această legătură trebuie să existe între cele trei regiuni istorice ale României", a mai declarat noul ministru.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. Acesta a fost reziliat în 2013. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza