Autostrada Transilvania: CNAIR a suspendat licitația de un miliard de lei pentru viaductele scoase din contractul cu UMB

Autostrada Transilvania: CNAIR a suspendat licitația de un miliard de lei pentru viaductele scoase din contractul cu UMB
| Foto: Foto: captura video - YouTube - Cristian Marius Man/Stadiul structurilor pe loturile UMB de pe autostrada A3

CNAIR a suspendat licitația pentru cele două viaducte de la Nădășelu și Topa Mică (judeţul Cluj), pe Autostrada Transilvania, viaducte scoase din contractul inițial cu UMB, transmite economedia.ro.

Licitația de aproximativ un miliard de lei pentru viaductele de 3,2 kilometri a fost suspendată, deși luni, 25 septembrie ar fi trebuit să se anunțe oferta/ofertele depuse.

Una dintre întrebări se referă la posibilitatea de a folosi organizarea de șantier a UMB, prin urmare cel puțin un constructor (și nu doar UMB) este interesat de acest contract. 

Contractele cu UMB pentru loturile Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului (42 km.) sunt finanțate prin PNRR, noul termen de execuție este 2025, dar fără cele două viaducte lotul Nădășelu -Zimbor de 30 de kilometri nu poate fi recepționat. 

Pe 5 august a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitația pentru devierea Autostrăzii Transilvania și execuția viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică (jud. Cluj), lucrări suplimentare pe care CNAIR le-a scos din contractul cu UMB.

Cele două viaducte de pe lotul Nădășelu – Zimbor (30 km) au o lungime totală de 3,2 km, iar valoarea estimată este cuprinsă între 1,1 și 1,3 miliarde lei.

Citește AICI ce au solicitat constructorii. 

Comenteaza