Autostrada Transilvania. Ofertele pentru loturile Meseș și Suplacu de Barcău, așteptate până la finalul lunii/ În cât timp ar trebui să fie gata

Autostrada Transilvania. Ofertele pentru loturile Meseș și Suplacu de Barcău, așteptate până la finalul lunii/ În cât timp ar trebui să fie gata

Licitațiile pentru proiectarea și execuția celor două loturi din Autostrada Transilvania, însumând aproape 70 km, au termen-limită pentru depunerea ofertelor în următoarele două săptămâni.

Loturile Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău și Suplacu de Barcău-Chiribiș, bucăți din Autostrada Transilvania, au termen-limită pentru depunerea ofertelor în următoarele două săptămâni, conform datelor publice din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, centralizate de Economedia.

Astfel, lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, cel mai mare contract pentru infrastructura rutieră, a fost scos la licitație la începutul lunii februarie, contractul pentru cei 41 de kilometri (din care 3 km Tunelul Meseș) fiind cuprins între 7,5 și 8.8 miliarde lei. Ofertele pot fi depuse până pe 26 aprilie.

CNAIR a prevăzut pentru acest contract o durată de proiectare și execuție de 78 de luni, adică șase ani și jumătate, arată datele pe care le-a consultat Economedia. 

Tot pe A3, contractul pentru lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș, cu o lungime de 26 km, are termen pentru depunerea ofertelor 28 aprilie. Noua licitație are o valoare de aproape un miliard de lei, iar durata de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Comenteaza