Autostrăzile interne ar putea fi în curând taxate

Autostrăzile interne ar putea fi în curând taxate
Procedura de introducere a unei taxe pentru utilizarea autostrăzii, în paralel cu rovinieta, a fost începută de Guvern, conform Mediafax.
Taxa respectivă ar urma să fie introdusă deoarece banii alocaţi de la buget sau care provin din veniturile CNADNR nu sunt suficienţi pentru întreţinerea autostrăzilor care ar urma să fie construite cu finanţare europeană, potrivit aceleiaşi surse.

Introducerea sistemului de taxare pe autostrăzi este prevăzută într-un document discutat şi aprobat de Guvern miercuri, conform Mediafax.

Din textul postat de agenţia de ştiri, care citeatză surse ministeriale, nu reiese clar dacă taxarea ar viza dora autostrăzile care vor fi construite din bani europeni sau şi celelalte.

În România sunt funcţionali în prezent 320 de kilometri de autostradă, 42 fiind reprezentaţi de tronosnul Autostrăzii Transilvania Gilău-Turda, plus încă 10 între Turda şi Câmpia-Turzii, care urmează să fie inauguraţi.

Alţi 373 de kilometri de autpostradă ar urma să fie relizaţi prin Programul Operaţional Sectorial (POS-T) din cadrul fondului de Coeziune ar urma să fie cofinanţate secţiunile Nădlac-Arad, Arad – Timişoara, Timişoara-Lugoj-Deva, Orăştie-Sibiu, Cernavodă-Constanţa, respectiv centura ocolitoare a municipiului Constanţa, specifică Mediafax.

Comenteaza