Banca Mondială a numit un nou director de ţară pentru România şi Ungaria

Banca Mondială a numit un nou director de ţară pentru România şi Ungaria
Din 1991, de când Banca Mondială şi-a deschis biroul în România, banca a furnizat finanţări în valoare de peste 11 miliarde dolari SUA, reprezentând împrumuturi, garanţii şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti.

Tatiana Proskuryakova este noul director de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, înlocuind-o pe Elisabetta Capannelli, care a fost director de ţară în cadrul Băncii Mondiale începând din anul 2013, şi care va prelua un alt mandat la Zagreb, informează instituţia financiară, scrie Mediafax.

Tatiana Proskuryakova, cu cetăţenie dublă, rusă şi americană, îşi va prelua mandatul la Bucureşti în data de 24 iulie 2017. Tatiana Proskuryakova este director de ţară în Bosnia-Herţegovina şi Montenegro din anul 2015. Înainte de mandatul de la Sarajevo, a fost director de ţară în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (2013-14) precum şi consilier pentru operaţiuni de ţară (Country Operations Adviser) pentru Argentina, Paraguay şi Uruguay (2010-13).

Tatiana Proskuryakova s-a angajat la Banca Mondială în anul 1992 şi a deţinut mai multe funcţii în cadrul acestei instituţii, inclusiv în regiunea Europa şi Asia Centrală, regiunea America de Sud şi zona Caraibelor, precum şi în cadrul vicepreşedinţiei pentru Politici Operaţionale şi Servicii de Ţară, dar şi în cadrul Consiliului Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale, precizează comunicatul.

Banca Mondială şi-a deschis biroul în România în anul 1991. Începând de atunci, banca a furnizat finanţări în valoare de peste 11 miliarde dolari SUA, reprezentând împrumuturi, garanţii şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti. Portofoliul curent al băncii include împrumuturi pentru investiţii, activităţi analitice şi asistenţă tehnică pentru sprijinirea priorităţilor de reformă ale României.

 

Comenteaza