News alert Banca Transilvania, undă verde pentru achiziţia Bancpost

Banca Transilvania, undă verde pentru achiziţia Bancpost
| Foto: Banca Transilvania

Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru achiziţionarea Bancpost şi estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc în prima jumătate a lunii aprilie 2018.

 

„Banca Transilvania a primit aprobările necesare din par­tea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Con­curenţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în ca­pi­tal social al Bancpost, precum şi a participaţiilor în capitalul so­cial al societăţilor din grupul Eurobank din România, res­pectiv ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN. Ast­fel, în perioada următoare vor fi iniţiate procedurile spe­cifi­ce finalizării tranzacţiei cu Eurobank. Banca Transilvania esti­mează că finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Bancpost va avea loc în prima jumătate a lunii aprilie 2018. După finalizarea tranzacţiei, BT va deveni acţionar cu drepturi depline şi tot atunci va începe integrarea Bancpost în structura Băncii Transilvania”, a anunţat banca din Cluj.

Aprobarea primită din partea Consiliului Concurenţei a fost publicată pe site-ul instituţiei şi explicată după cum urmează: "Banca Transilvania este principala companie a Grupului Financiar Banca Transilvania. Grupul acordă, în principal, servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar și operațional sau factoring.

Bancpost face parte din Grupul Eurobank şi oferă produse și servicii banc are destinate tuturorcategoriilor de clienți, de lasoluții de economisire pentru persoane fizice, până la soluții financiare avansate și produse complexe de trezorerie dedicate clienților corporativi.

ERB Retail Services IFN S.A. este o instituţie financiară non-bancară, societate a Grupului Eurobank, iar activitatea principală constă în emiterea şi administrarea de carduri de credit de consum sub marca proprie. De asemenea, ERB Retail acordă servicii de finanțare la punctele de vânzare ale comercianților, respectiv clienţii pot opta pentru a crea un card de credit direct în magazin, pot accesa un credit online dacă vor să plătească în rate produsele achiziţionate de pe platformele online şi pot asigura produsele de creditare (leasingul, creditul pentru casă etc.).

ERB Leasing este o instituție financiară nebancară, ce aparţine Grupului Eurobank, care are ca obiect principal de activitate acordarea de finanțări sub forma leasingului financiar, portofoliul său fiind alcătuit în principal din clienți de tip companii medii şi mari (clienți corporate) din diverse sectoare de activitate ale economiei românești. ERB Leasing oferă structuri și produse de finanțare pentru o gamă largă de active, începând de la vehicule de toate tipurile, echipamente pentru diverse industrii (construcții, producție, tipărire, echipamente de service și multe altele) și până la active imobiliare comerciale sau industriale.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante".

Anunţul privind aprobarea tranzacţiei Banca Transil­vania – Bancpost vine după ce în aceeaşi săptămână BNR a respins tranzacţia de preluare a Băncii Româneşti, sucursala locală a National Bank of Greece (NBG), de către grupul ungar OTP.

Comenteaza