Banca Transilvania va acorda credite pentru eficienţă energetică

Banca Transilvania va acorda credite pentru eficienţă energetică
Banca Transilvania (BT) va acorda împrumuturi destinate creşterii eficienței energetice în sectorul rezidențial, din fonduri ale Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD).

De asemenea, BT derulează o campanie pentru încurajarea achiziționării de produse care au performanță energetică superioară. Cele 40 de milioane de euro acordate BT de către BERD fac parte din Facilitatea de Finanțare a Economiei Verzi în România şi reprezintă o finanțare pionierat în domeniul eficienței energetice în sectorul rezidențial din România. 
 
Printre activitățile „BT, prietenoasă cu mediul” se numără materiale de comunicare tipărite pe hârtie reciclată, firme luminoase ale sediilor cu senzori de amurg, carduri expirate (400 kg/lunar) distruse ținând cont de normele Uniunii Europene; sediu central cu certificare BREEAM, activități de volutariat în rândul angajaților, plantarea Pădurii Transilvania (2014-2016, 30 ha împădurite prin 120.000 de arbuşti). 
 
BT este a doua mare bancă din România, în funcţie de active, după BCR şi înaintea BRD. Activitatea sa este organizată pe trei linii de business: corporate, întreprinderi mici şi mijlocii, retail. BT are 7.000 de angajaţi, 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionarii internaţionalii BERD şi IFC – Banca Mondială. 

Comenteaza