Bani "de Black Friday" pentru șeful Carbochim. A vândut acțiuni de 680.000 de euro

Bani "de Black Friday" pentru șeful Carbochim. A vândut acțiuni de 680.000 de euro

Viorel-Dorin Popoviciu, preşedinte-director general, şi-a diminuat deţinerea de la 9,18 la 4,76% din capitalul social al producătorului de abrazive industriale Carbochim Cluj-Napoca.

Miercuri a fost înregistrată la Bursa de Valori Bucureşti o tranzacţie specială cu titluri Carbochim de la 3,3 milioane de lei, iar pachetul reprezintă 4,4% din numărul total de acţiuni al emitentului, potrivit ZF.

Tranzacţia a fost efectuată la 15,3 lei/pe unitate, respectiv un preţ în urcare cu 2% faţă de cel din şedinţa precedentă. Popoviciu a înstrăinat 218.000 de acţiuni şi a ajuns să mai deţină 234.670. Pe baza preţului curent de tranzacţionare, şeful societăţii şi-a diminuat investiţia la Carbochim până la 3,5 milioane de lei.

Carbochim are ca acționar majoritar compania Carbo Europe şi avea o capitalizare bursieră de 74 de milioane de lei. Pe de altă parte, Carbo Europe şi-a majorat participaţia la societate de la 68% până la la 75%. Tranzacţia a fost efectuată în 11 noiembrie, în aceeaşi şedinţă în care Popoviciu a vândut deci şeful societăţii ar putea fi unul dintre vânzătorii către Carbo Europe.

Consiliul Concurenței a autorizat în primăvară tranzacția prin care Carbo Europe, filială a grupului Iulius, urma să preia Carbochim. Carbo Europe a fost înfiinţată în 2018, având ca obiect principal de activitate fabricarea unor produse chimice. Carbo Europe era deţinută de Iulius Holding (compania mamă a grupului Iulius) şi de către Iulian Dascălu, prin intermediul companiilor Carbo One şi Carbo Two.

Grupul Iulius este dezvoltator şi operator de centre comerciale din România, printre principalele proiecte ale sale numărându-se ansamblul urban multifuncţional Palas Iaşi şi patru mall-uri ce funcționează sub brandul Iulius, situate în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.

Comenteaza