Video Bătaie pe Black Angus la Agraria: tot ce a fost scos la licitație s-a cumpărat

Bătaie pe Black Angus la Agraria: tot ce a fost scos la licitație s-a cumpărat

Toate cele 27 de animale au fost cu succes achiziționate de către fermierii participanți la cel mai important eveniment de agricultură din Transilvania, susțin crescătorii de bovine rasa Angus.

Momentul așteptat de crescătorii de animale a fost licitația bovinelor Angus în România, organizată în cadrul târgului de Asociația Aberdeen Angus România. Astfel încât participanții să poată estima cât mai precis valoarea animalelor și a evalua corect animalele înscrise la licitație, cei interesați au putut participa în aceeași locație la o bonitare a bovinelor și un concurs jurizat de Emilia Ciurescu, Iacob Lelior și Mircea Bara.

Licitația a debutat cu un discurs susținut de Bernhard Delle, renumit specialist internațional în genetică și Angus, care a subliniat importanța și valoarea unei genetici de top și răspândirea caracteristicilor de top a animalelor prin selectarea exemplarelor de reproducție. El a vorbit despre începuturile acestei rase de carne în România și Karpaten Meat Group - prima fermă autohtonă care a adus genetică Angus și care acum este cea mai mare fermă de reproducție a bovinelor Aberdeen Angus din Europa.

Președintele asociației, Marcel Olteanu, a prezentat procesul de organizare a licitației de bovine Angus din România, apoi s-a alăturat directorul ANZ, Iacob Lelior. Gazdele evenimentului au fost directorul tehnic executiv al Asociației Aberdeen Angus România, Ing. Ioan Gociman, împreună cu primul licitator de bovine din țară, domnul Radu Antohe.

În ring au intrat succesiv animalele pe categorii, în timp ce publicului i s-a prezentat performanțele individuale ale fiecărui exemplar, originea și o scurtă descriere a fermei de proveniență. Cel mai antrenat moment a fost licitarea unei vaci gestante din ferma KMG, care a înregistrat una dintre cele mai mari sume de achiziție din această ediție, apropiată de valoarea celui mai aclamat taur.

350 de expozanți din 11 țări europene au participat la Agraria, eveniment care a avut loc în perioada 19-22 aprilie, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu. Târgul își propune să constituie un loc important de întâlnire pentru fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii, o platformă de comunicare optimă unde participanții pot încheia contracte noi, pot consolida relații cu clienți tradiționali și pot discuta despre tendințele și inovațiile apărute în agricultură, industrie alimentară și zootehnie.

Comenteaza