Bilanţ de toamnă pe autostrăzi. Constructorii de pe A3, în top

Bilanţ de toamnă pe autostrăzi. Constructorii de pe A3, în top
| Foto: Autovit

Potrivit CNAIR, pe primele locuri, în ultima lună, s-au clasat italienii de la Tirrena şi nemţii de la Geiger care au şi terminat lucrările pe şantiere şi austriecii de la Strabag, care se apropie de finalizarea lucrărilor pe lotul lor din A3 Câmpia Turzii – Târgu Mureş.

Constructorul italian Tirrena Scavi a finalizat lucrările la nodul Gilău, raportând un progres de 15 puncte procentuale înainte de închiderea şantierului, conform datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Inaugurarea acestui nod în 25 septembrie a permis deschiderea circulaţiei şi pe tronsonului Gilău – Nădăşelu din A3, finalizat încă de anul trecut de către constructorul român Dorinel Umbrărescu.

Potrivit analizei Economica.net, nemţii de la Geiger s-au menţinut pe a doua poziţie, cu un avans de 9 puncte procentuale. Gradul de execuţie a lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii a ajuns în octombrie la 100%, faţă de la 91% în luna anterioară. 

Pe locul 3 a urcat constructorul austriac Strabag, care a avut un progres de 6,98 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Târgu Mureş – Ogra şi a ajuns la un stadiu de 84,75% în octombrie. 

În clasament urmează italienii de la Astaldi, cu un avans de 5,54 puncte procentuale. Ei au ajuns pe lotul 2 al Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii până la un grad de execuţie de 55,16% în octombrie. 

Comenteaza