Blue Air a transportat 5 milioane de pasageri. Clujul, în top

Blue Air a transportat 5 milioane de pasageri. Clujul, în top
Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air, a transportat anul trecut 5,06 milioane de pasageri, cu 70% în plus față de 2016.

„Am reuşit să avem un record şi la numărul de rute, cu 104 operate regulat, şi peste 700 charter. Pasagerii noştri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate în 2017. Dacă în 2017 ne-am concentrat pe investiţie puternică în flotă, în 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern şi extern”, a declarat directorul Blue Air, Gheorghe Răcaru.

Creşterea numărului de pasageri cu 70% se datorează faptului că, în 2017, Blue Air a continuat să se extindă. Aceasta a crescut numărul de rute interne, frecvenţa lor, dar şi legăturile directe între litoral cu o parte dintre oraşele mari din România, printre care și Cluj-Napoca.

Anul trecut a fost lansată baza de la Constanţa, ce a operat zboruri 506 zboruri, către Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Paris Beauvais, Timişoara. Blue Air a crescut numărul de rute externe. A fost inaugurată şi o bază nouă, în Italia, la Alghero (cea de-a noua din portofoliul companiei).  

Blue Air a comandat 12 avioane Boeing 737 MAX 8, primele din România. Noile aeronave se vor alătura flotei din 2019 şi vor aduce un aport la creşterea performanţelor operaţionale şi la protecţia mediului. Blue Air şi-a început activitatea în 2004, în prezent operând peste 100 de rute. Compania are nouă baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool, Torino şi Alghero.

Operatorul low-cost are de la Cluj curse către București, Iași (România) Nisa (Franța), Luton, Birmingham (Anglia), Dublin (Irlanda), Tel-Aviv (Israel), iar în sezonul estival a operat și un zbor spre Constanța. Principalul său concurent, Wizz Air a transportat, în România, 6,8 milioane de pasageri, printre jucătorii importanți la nivel național se mai numără Tarom și Ryanair. 

Comenteaza