Bolt mizează pe transportul de lux la Cluj-Napoca

Bolt mizează pe transportul de lux la Cluj-Napoca

Fosta platformă de transport Taxify a activat un serviciu de călătorie cu automobile de clase superioare precum Mercedes E-Klasse, BMW Seria 5 sau Audi A6.

Acesta este destinat pasagerilor care vor să se deplaseze cu automobile mai noi şi mai confortabile. Serviciul poate fi accesat din ecranul principal al aplicaţiei, opţiunea premium fiind introdusă la cererea clienţilor. Noul serviciu face parte din planul de extindere în oraşele principale din România.

În Cluj-Napoca o călătorie cu Bolt Confort costă 2,25 lei/km şi 0,35 lei/minut, iar tariful minim va fi de 10 lei. Conducerea Bolt România susține că șoferii parteneri înrolaţi în această categorie se pot aştepta la venituri mai mari, având parte şi de bonusurile zilnice oferite de companie, cu condiţia să utilizeze automobile care să corespundă nivelului de calitate impus de compania de aceasta.

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, concurează în România, pe zona de transport, cu Uber şi cu Yango. Luna trecută, BlackCab, un serviciu de taxi personalizat, care dispune de autoturisme premium și la care comenzile se realizează prin intermediul aplicațiilor mobile, pe site sau telefonic, a fost reactivat la Cluj-Napoca.

BlackCab are mai multe servicii extra, cum ar fi închirierea pe oră, preluare personalizată din aeroport sau gară sau Wait and Return pentru cazurile când clientul are nevoie să ajungă la o destinație și să vină înapoi. Compania a fost operațională în Cluj și în urmă cu trei ani.

Taximetriștii “clasici”, mai scumpi

Potrivit unui proiect de hotărâre de la Consiliul Local, tarifele maximale pentru transportul de persoane în regim de taxi pe teritoriul municipiului urmează să fie de 2,95 lei/km ziua și de 3,25 lei/km noaptea, care includ taxa pe valoarea adăugată. În prezent, ele sunt de 2,25 lei/km ziua și 3,00 lei/km noaptea, din 2013. Creșterea prețurilor a fost solicitată de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania. Inițial, taximetriștii au propus un tarif de 3,75 lei/km, apoi la negocierile cu primăria au cerut o majorare la 3,39 lei/km. La ora actuală în municipiu sunt emise 2.469 de autorizații de taximetrie.

Comenteaza