Betfair a activat un accelerator internațional de afaceri noi la Cluj

Betfair a activat un accelerator internațional de afaceri noi la Cluj

Prima ediţie a Alpha Hub, accelerator de parteneriate corporate lansat în Cluj de compania britanică Paddy Power Betfair (PPB), a generat primele două parteneriate.

Programul, desfăşurat la finalul anului trecut, a avut scopul de a identifica tehnologii şi produse ce completează iniţiativele interne de inovare ale PPB. Conceptul, lansat în parteneriat cu Risky Business şi cu Techsylvania, oferă startup-urilor o cale mai ușoară pentru explorarea unor oportunități de colaborare cu marile companii.

“Când abordează companii mari, startup-urile pot să îşi petreacă luni întregi doar încercând să obţină o întâlnire. Din acel punct, mai poate dura încă un an până la stabilirea unei colaborări. Programe precum Alpha Hub pot ajuta startup-urile şi corporaţiile să exploreze posibilele parteneriate într-un mod eficient şi util”, a declarat Jennifer Austin, partener al Risky Business.

Prima ediţie a fost dedicată domeniului joc responsabil şi a atras 200 de aplicații din 54 de ţări. Seria inaugurală de startup-uri acceptate include şapte companii cu fondatori din România, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Danemarca, Turcia. Două  au fost selectate pentru parteneriate exploratorii: Mindway AI (MAI) şi Pamble.

Pamble, startup românesc, dezvoltă prima aplicaţie de tip companion pentru o abordare integrată a comportamentelor problemă ale jucătorilor.  “Conduc propria firmă de development, Wolfpack Digital, de patru ani, iar acum, dupa ce am ajuns la 40 de angajaţi, explorăm dezvoltarea propriilor produse. Elaborarea unei strategii împreună cu liderii PPB m-a ajutat să înţeleg şi mai bine domeniul joc responsabil şi modul de creare a parteneriatelor corporate”, a declarat Georgina Lupu Florian, CEO al Pamble.

MAI, companie daneză, foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta firmele să detecteze primele semne ale comportamentului compulsiv al jucătorilor. Deoarece MAI completează eforturile PPB dedicate îmbunătăţirii jocului responsabil, a primit o investiţie de 300.000 de euro şi urmează să deschidă o nouă rundă în a doua jumătate a acestui an.

“Prima ediţie a Alpha Hub a demonstrat potenţialul colaborărilor dintre PPB şi startup-uri care pot completa propriile noastre produse, tehnologii şi eforturi de inovare. Suntem foarte interesaţi să extindem acest proces în viitor”, a menționat Robert Smith, liderul proiectului Alpha Hub la PPB.

Risky Business este un fond de investiţii privat care dezvoltă propriile programe pentru startup-uri, oferind consultanţă privind strategia şi inovaţia pentru corporaţii, ajutându-le să organizeze programe şi iniţiative de inovare interne şi externe. Techsylvania este un eveniment european de top dedicat tehnologiei de la Cluj.

Acesta are 3.000 de participanţi anual și 40 de vorbitori, precum şi 15 startup-uri internaţionale în competiţia Startup Avalanche. PPB este unul dintre principalii operatori din domeniul pariurilor sportive şi jocurilor la nivel internaţional. Portofoliul său de branduri se adresează unui număr de 5 milioane de clienţi la nivel global.

Comenteaza