Bursa a pus ochii pe IT-ştii din Cluj. Aşteptaţi pe piaţa de capital

Bursa a pus ochii pe IT-ştii din Cluj. Aşteptaţi pe piaţa de capital
Bursa de Valori București (BVB) şi Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) vor lansa o serie de acţiuni dedicate companiilor din sectorul tehnologia informaţiilor şi comunicaţii (IT&C).

Protocolul de colaborare între instituţii a fost semnat la începutul anului. Proiectul prevede organizarea a șase ateliere de lucru în perioada 30 august - 4 octombrie, la Cluj-Napoca (13 septembrie), Timișoara (20 septembrie), Iași (27 septembrie), Brașov (6 noiembrie), București (30 august, 4 octombrie). 
 
„Statisticile arată faptul că în România există la ora actuală 70.000 de freelanceri în IT&C, în timp ce la nivel global numărul liber profesioniștilor IT a ajuns la 14 milioane. Acesta este singurul domeniu în care nu există și nici nu vor exista șomeri. România are un potențial genetic extraordinar de a dezvolta start-up-uri în domeniul digital. 
 
Trebuie doar să-i descoperim pe cei care au idei și să-i ajutăm să-și pună pe picioare o afacere în domeniul IT&C, facilitându-le întâlnirea cu potențiali investitori. Inovația, cultura financiară și spiritul antreprenorial vor crea ecosistemul high tech, care va marca dezvoltarea României în următoarea perioadă”,
a spus Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor. 
 
„Piața de capital devine tot mai complexă, oferind investitorilor tot mai multe oportunități - de la câștigarea unor venituri impresionante din dividendele companiilor listate la BVB până la a investi în companiile cu mare potențial de creștere din sectorul IT&C. Proiectul lansat acum este o prefigurare o unei noi linii de activități a BVB legate de investiții pe piața de capital: fluent în IPO-uri”, a declarat Ludwik Sobolewski, director general al BVB.
 
„Antreprenorii vor afla modul în care își pot finanța și dezvolta afacerile prin intermediul pieței de capital, dar vor acumula noi competențe și pot găsi investitori interesați de compania lor", precizează Lucian Anghel, președinte instituţiei.

În cadrul atelierelor, participanții vor afla despre oportunitățile disponibile pe piețe pentru companiile în căutarea de capital și despre evaluarea de piață. BVB va facilita accesul investitorilor interesați de acțiunile sau obligațiuni emise pe pieţele AeRO şi principală. Societățile înregistrate vor beneficia de consultanță inițială şi participare gratuite la atelierele de lucru. 

Comenteaza