Bursele europene au deschis vineri în urcare, deşi pieţele asiatice şi Wall Street au scăzut

Bursele europene au deschis vineri în urcare, deşi pieţele asiatice şi Wall Street au scăzut
Bursele europene au deschis vineri în urcare, datorită rezultatelor peste aşteptări ale companiilor, în frunte cu Google, după ce pieţele asiatice au închis vineri în scădere, iar bursa de la New York a finalizat joi pe pierdere.

Indicele european de referinţă FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,3% până la ora 7:10 GMT (10:10 ora României), după ce a închis în scădere cu 1,1% joi, din cauza datelor sub aşteptări privind balanţa comercială a Chinei.

Acţiunile Syngenta, cel mai mare grup de agrochimie din lume, au urcat cu 3,9% datorită vânzărilor peste aşteptări din trimestrul al treilea, sprijinite în principal de afacerile din America Latină.

De asemenea, rezultatele peste estimări ale Google au amortizat temerile investitorilor privind frânarea creşterii economice globale.

Indicele MSCI Asia-Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a coborât vineri cu 0,4%, în frunte cu acţiunile producătorilor de materii prime, afectaţi de temerile privind scăderea cererii din China.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în scădere cu 0,9%, tras în jos de acţiunile bancare şi de titlurile producătorului de camere foto Olympus. Băncile au fost afectate de pesimismul generat de rezultatele slabe ale JPMorgan Chase, anunţate joi în SUA, iar Olympus şi-a demis directorul general numit în aprilie.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones Industrial Average a închis joi în scădere cu 0,35%, iar Standard & Poor's 500 a pierdut 0,3%, în timp ce Nasdaq Composite a crescut cu 0,6%.

 

Comenteaza