Foto Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile

Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile
Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile
Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile
Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile
Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile
Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile
Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile
Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile
Business-urile de Cluj se adaptează la pandemie / Un restaurant îți livrează mâncare acasă cât să-ți ajungă pentru trei zile

Închiderea restaurantelor și bistro-urilor din cauza epidemiei de SARS-COV-2 (coronavirus) i-a determinat pe majoritatea jucătorilor din industria locală să se reorienteze spre zona de delivery, reprofilându-și angajații pe post de curieri, pentru a evita concedierile pe perioada de criză. Proprietarul Londoner Pub și operator al Casa TIFF, Vlad Chelaru, a venit și cu o altă abordare și a lansat “Blide Pline – fain dining la tine acasă”, o platformă prin care doritorii pot să-și comande mâncare gătită care să le ajungă pentru trei zile.

Comenzile se iau luni pentru restul săptămânii (marți – joi), iar de a doua zi se preiau și listele pentru week-end, atunci când meniul se schimbă.

’Am plecat de la ideea că foarte mulți dintre oaspeții noștri de la Londoner Pub sau Casa TIFF sunt genul de oameni care, și dacă sunt acasă, lucrează, fac home office, nu au timp să gătească, dar nici delivery-ul zilnic nu e o opțiune. Tocmai de aceea o variantă în care să primești mâncare pentru două sau patru persoane cât să ajungă toată săptămâna sau tot week-end-ul ni s-a părut o opțiune bună. Am lansat platforma în urmă cu câteva zile și până acum am avut destul de multe comenzi. Meniul e gândit în așa fel încât să înglobeze preparate tradiționale, îndrăgite, dar și feluri din bucătăria europeană și orientală. Vom avea și un meniu vegetarian cât de curând”, ne-a povestit Vlad Chelaru.

Un pachet de trei zile pentru două persoane costă 140 de lei, transportul fiind gratuit, iar clienții pot plăti direct cu cardul sau prin virament bancar pentru a păstra un contact minim cu livratorul.

Acesta a precizat că mâncarea este gătită în condiții extrem de stricte din punct de vedere al igienei. ”În plus, prin prepararea termică se elimină riscul de contaminare al alimentelor, iar mâncarea se ambalează și se sigilează imediat după preparare”, a spus inițiatorul proiectului.

Potrivit FDA-ului american, virusul este distrus la temperaturi înalte, ceea ce înseamnă că prepararea termică a alimentelor reduce complet riscul de infectare.

ZIUA de CLUJ a demarat o campanie care îi are în plin plan pe antreprenorii clujeni care se adaptează şi fac tot ce le stă în putinţă pentru a continua să funcţioneze în plină criză a coronavirusului. Dacă sunteţi unu dintre ei, scrieţi-ne povestea voastră pe redactie @ ziuadecj.ro.

Comenteaza