Calea ferată dintre Turda şi Câmpia Turzii, scoasă din nou la licitaţie

Calea ferată dintre Turda şi Câmpia Turzii, scoasă din nou la licitaţie
Tronsonul de cale ferată dintre Câmpia Turzii şi Turda va fi scos din nou la licitaţie de către CFR SA, împreună cu alte secţii de cale ferată neinteroperabile, anunţă azi compania.

CFR organizează o licitaţie în 16 iulie la Bursa Română de Mărfuri (BRM), unde scoate la închiriere, prin licitaţie publică cu strigare, un număr de 13 secţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile. Precizăm, tronsonul de cale ferată dintre Turda şi Câmpia Turzii a fost scos la licitaţie şi în noiembrie anul trecut. Licitaţia a fost câştigată atunci de Via Terra Spedition.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este chiar ziua licitaţiei, la ora 9 dimineaţa. Ofertele vor fi deschise o oră mai târziu, la sediul Bursei Române de Mărfuri. Operatorii economici desemnaţi câştigători sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative. Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile.


Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secţii de circulaţie, aflate pe raza următoarelor centre regionale feroviare:

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Bucureşti

Ploieşti Vest - Târgovişte Nord - Fieni - Pietroşiţa; Diţeşti - Gura Palăngii; I.L. Caragiale - Diţeşti - Moreni; Ploieşti Nord - Măneciu.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Timişoara
Oraviţa - Anina

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Cluj
Oradea Vest - Cheresig; Câmpia Turzii - Turda; Baia Mare - Baia Mare Nord.
Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Braşov
Sebeş Alba - Petreştii de Pădure

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Iaşi
Dorneşti - Gura Putnei - Putna; Gura Humorului - Dărmăneşti; Dornişoara - Floreni; Crasna - Huşi.

Comenteaza