Camera de Comerț vrea ca turnătoriile din Cluj să se integreze în Industria 4.0

Camera de Comerț vrea ca turnătoriile din Cluj să se integreze în Industria 4.0

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Cluj a demarat un program pentru societățile din domeniul turnătoriilor care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de muncă, suplinirea dificultăților de recrutare a personalului, scurtarea timpilor de execuție și eliminarea defectelor de fabricație.

Inițial, la sediul CCI Cluj a fost organizat un focus grup dedicat evaluării materialui de instruire realizat în cadrul proiectului. Disponibil pe platforma găzduită de site-ul proiectului, materialul poate fi accesat de profesioniștii din domeniul turnătoriei sau de orice persoană care își dorește să se documenteze privind inovațiile pe care le poate introduce în compania din care provine pentru a asigură competitivitatea acesteia, în contextul Industriei 4.0.

"Principalul aspect prezentat prin intermediul modulelor cursului de e-learning este cel al digitalizării, fiind subliniate beneficiile pe care le introducerea ei le generează companiilor având ca efect direct îmbunătățirea condițiilor de muncă într-un sector industrial solicitant, suplinirea într-o oarecare măsură a dificultăților de recrutare a personalului, scurtarea timpilor de execuție și eliminarea defectelor de fabricație.

Respectând detaliile agreate în cadrul parteneriatului a fost organizată o discuție la care au fost invitați reprezentanți ai sectorului de turnătorie, ai mediului academic și al sectorului tehnologiei informației care, pe baza experienței lor profesionale, au dezbătut principalele caracteristici ale materialului de instruire", au menționat reprezentanții CCI Cluj.

Termenul de Industrializare 4.0 are ca scop să inițializeze a patra Revoluție Industrială. Prima a fost mecanizarea cu puterea apei și aburului, urmată de producția de masă, cu ajutorul benzilor rulante acționate de energia electrică și de Revoluția Digitală, cu utilizarea de produse electronice pentru automatizarea producției. Cu expresia 4.0 se face referire la cazul produselor software.

Comenteaza