Când se dă drumul pe următorul tronson din Autostrada Transilvania

Când se dă drumul pe următorul tronson din Autostrada Transilvania

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a confirmat că peste câteva zile Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va da în trafic cei 18 km din Autostrada Transilvania (A3) dintre Iernut și Chețani.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

“În  această lună vom da în trafic 25 km din A3, după ce am dat în trafic cei 5,3 km de autostradă între Borș și Biharia – inclusiv un nou punct de trecere a frontierei Borș 2, iar peste câteva zile vom da în trafic și cei 18 km între Iernut și Chețani.

De asemenea, am anunțat câștigătorul licitației pentru execuția celor 30 km de autostradă între Nădășelu – Zimbor, fiind cu un pas mai aproape de semnarea contractului și pentru această secțiune”, a declarat Bode.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Stadiul A3 (septembrie 2020)

– 25 km dați în trafic în această lună
– 25 km pe care se lucrează
– 55 km cu contracte de proiectare și execuție semnate
– 30 km în etapa de contestație (10 de zile până la semnare)
– 67 km în procedură de achiziție publică

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza