Carrefour Expres, amendată de ANPC Cluj cu 55.000 lei pentru diferențe de preț de la raft și cel de la casă

Carrefour Expres, amendată de ANPC Cluj cu 55.000 lei pentru diferențe de preț de la raft și cel de la casă
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

ANPC a amendat cu 55.000 un magazin Carrefour Expres din Cluj-Napoca pentru neconcordanțe de prețuri între cele afișate la raft și cele de la casa de marcat.

În urma unei sesizări referitoare la diferența de preț la raft, față de casa de marcat, a unor produse expuse la comercializare, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la SC Aritma SA (magazinul Carrefour Expres) situat în municipiul Cluj Napoca, potrivit unui comunicat ANPC.

Diferențe de preț de la raft până la casa de marcat

Comisarii au constatat, cu această ocazie, că aspectele reclamate sunt confirmate, și, în urma extinderii controlului, au fost identificate alte 10 produse la care există neconcordanțe de preț între cel de la raft și cel de la casa de marcat, acestea fiind în defavoarea consumatorului cu sume până la 38,40 lei/produs.

Verificările au fost derulate în cadrul campaniei Academia Comisarilor - în care sunt implicați tinerii noștri colegi - și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Amenzi de 55.000 de lei

Ținând cont de neregulile constatate, comisarii CJPC Cluj au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 55.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de:

  • oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme
  • propunere de încetare a practicii comerciale incorecte, prin respectarea prețurilor aferente la raft și percepute la casa de marcat.

Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Comenteaza