Casa de Insolvență Transilvania a vândut în martie bunuri imobiliare de 10 milioane euro

Casa de Insolvență Transilvania a vândut în martie bunuri imobiliare de 10 milioane euro
Casa de Insolvență Transilvania (CITR) a vândut în martie bunuri imobiliare de circa 10 milioane euro, între care un penthouse din cadrul complexului rezidențial Alia Apartments din Bucureşti, cumpărat cu aproape 1 milion euro.

"Activele imobiliare sunt în continuare investiții de oportunitate în distressed. Există un interes tot mai ridicat pentru acestea, iar procesul reglementat de legea insolvenței securizează şi certifică aceste investiții. Portalul de vânzări pe care l-am lansat, sales.citr.ro, vine să înlesnească procesul de cumpărare, care este astfel mult simplificat. Informațiile sunt transparente, iar legătura cu vânzătorul este directă", a declarat, într-un comunicat, Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator CITR.

La finalul lunii martie, Casa de Insolvență Transilvania a finalizat vânzarea unui apartament de tip penthouse cu suprafața totală de 465 metri pătraţi, situat la etajul 19 al unui bloc din cadrul complexului rezidential Alia Apartments din Bucureşti. Imobiliul a fost valorificat la un preț de aproape 1.000.000 euro.

Mai mult, în complexul Green City, situat în sudul capitalei, au fost vândute 36 de vile aflate în proprietatea companiei Radstok Construcții SRL. La licitația organizată la începutul lunii martie, dezvoltatorul imobiliar Drapantex Investments SRL, unul dintre principalii creditori ai companiei Radstok, a adjudecat aceste active imobiliare.

În județul Bihor, CITR a finalizat procedura de vânzare a unei hale multifuncționale, aparținând companiei Hanil Electronics, o fostă fabrică de componente hardware. Construcția de 26.400 mp a fost vândută pentru suma de 4,8 milioane euro.

În aceeaşi perioadă au mai fost valorificate peste 27.000 mp de teren în județul Timiş, pentru 450.000 euro, şi o hală industrială de depozitare în Otopeni, pentru 756.000 euro.

Împreună cu alte valorificări secundare, de dimensiuni mai mici, echipa de specialişti în vânzări a CITR a realizat în luna martie un venit total în procedurile de insolvență pe care le gestionează, de aproximativ 10 milioane euro din valorificarea de active imobiliare.

La mijlocul lunii trecute, Casa de Insolvență Transilvania a lansat portalul sales.citr.ro, ce reuneşte aproximativ 5.000 de produse şi este o legătură directă între investitori şi oportunitățile distressed din piață. Valoarea totală a activelor din portofoliul CITR este de peste 500 milioane euro, active grupate pe portal în trei categorii: bunuri imobile, bunuri mobile şi afaceri la cheie.

Etichete
Comenteaza