Câștigătorul Startarium va avea două showroom-uri de costume pentru bărbați la Cluj

Câștigătorul Startarium va avea două showroom-uri de costume pentru bărbați la Cluj
Câștigătorul Startarium va avea două showroom de costume pentru bărbați la Cluj
Câștigătorul Startarium va avea două showroom de costume pentru bărbați la Cluj

Fondatorul afacerii iTux, primul serviciu din România dedicat închirierii de costume bărbătești de ocazie, a anunțat deschiderea a celui de-al doilea showroom de la Cluj-Napoca, la începutul anului viitor. Alexandru Neștian (foto) a câștigat competiția de antreprenoriat Startarium Pitch 2018.

Alexandru Neștian a lucrat în domeniul “made to measure” câțiva ani înainte să înceapă iTux, iar acum are două unității deschise în România, în București și în Cluj, potrivit Business 24.

"Ne dorim să începem din 2020 sistemul de francizare și să reușim să acoperim cât mai multe orașe importante ale României. Iar din 2022 să ieșim cu franciza iTUX în țările vecine. Vrem să punem România pe hartă sharing-ului european care reprezintă și viitorul economiei mondiale", spune Neștian.

Acesta a activat de-a lungul timpului  pe partea de operațiuni în firmele de costume de lux Tudor Personal Tailor, Marsay, Christian Tailoring, Vlad Mariș MTM, Zenonni Su Misura, la București, Chișinău și Moscova, iar în 2016 a lansat iTux.

Investiția inițială a fost de 50.000 de euro și a inclus colecția de start (100 de costume, 200 de cămăși, pantofi și accesorii), mobilarea showroom-ului și birourilor, campania de lansare.

Pentru 2018 compania estimează o cifră de afaceri de 200.000 de lei, iar ținând cont de obținerea premiului pentru antreprenoriat Startarium 2018, în valoare de 50.000 de euro, dar și propriul plan de investiții estimează alte două locații în 2019 și afaceri de 400.000 de lei.

Startarium, o inițiativă Impact Hub și ING, este cea mai complexă platformă online pentru susținerea și educarea antreprenorilor din România. De la lansare a adunat o comunitate de 18.000 de membri și 60 de mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit și a deschis accesul la finanțări pentru startup-uri.

Comenteaza