Cât au ajuns să coste apartamentele în Cluj-Napoca şi Floreşti

Cât au ajuns să coste apartamentele în Cluj-Napoca şi Floreşti
Preţurile apartamentelor noi din Cluj ajung să fie comparabile cu preţurile locuinţelor vechi, relevă o analiză imobiliare.ro. În Cluj-Napoca, un apartament cu o cameră scos la vânzare ajunge să coste mai puţin de 36.000 de euro, iar în Floreşti o locuinţă de 37 de metri pătraţi poate fi achiziţionată şi cu 16.000 de euro.

În Cluj-Napoca, un apartament cu două camere costă, în medie, 45.892 de euro, dar cea mai ieftină locuinţă de acest tip poate fi găsită tot în Floreşti: o unitate locativă de 40 de metri pătraţi, parţial mobilată, situată la mansarda unui bloc cu trei etaje are un preţ cerut de 20.000 de euro. Olocuinţă cu trei camere în Cluj-Napoca are un preţ cerut de 64.332 de euro; în Floreşti însă, un apartament de 59 de metri pătraţi utili, situat la demisolul unui bloc cu patru etaje, poate fi cumpărat cu 25.000 de euro.

În contextul programului „Noua Casă" anunţat de către Guvern, o analiză a www.imobiliare.ro arată că în marile oraşe ale ţării pot fi găsite oferte de apartamente noi la preţuri similare sau chiar mai mici decât ale celor vechi, în special în blocurile construite în ultimii patru ani. Studiul pune faţă în faţă preţurile medii cerute pe categorii de locuinţe (garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere) cu cele mai ieftine oferte listate pe aceste segmente. Garsoniere noi la sub 20.000 de euro sau chiar apartamente cu trei camere la un preţ mai mic de 40.000 de euro îţi fac tot mai des loc printre ofertele din piaţă.

În Capitală, preţul mediu cerut pentru o garsonieră este de 47.442 de euro. În zona Rahova însă, o garsonieră nou-construită, cu o suprafaţă utilă de 30-35 de metri pătraţi, poate fi achiziţionată cu 18.000-19.000 de euro.

Dacă un apartament nou cu două camere costă în medie 77.452 de euro, cea mai ieftină locuinţă de acest tip ajunge însă la 24.000 de euro - este vorba de un apartament confort 2, cu o suprafaţă utilă de 40 de metri pătraţi, situat la demisolul unui bloc construit anul trecut în zona Bucureştii Noi. Pe segmentul apartamentelor cu trei camere din Bucureşti, valoarea medie de listare pe www.imobiliare.ro este de 114.868 de euro. În zona Berceni însă, la intersecţia dintre Bucureşti şi oraşul Popeşti Leordeni, o locuinţă tricamerală cu o suprafaţă utilă de 57 de metri pătraţi utili are un preţ cerut de 43.000 de euro. Aceasta este amplasată la parterul unui bloc cu trei etaje construit anul trecut.

 

Comenteaza