Cât costă un cozonac pentru Paști, în anul 2023. Prețurile au crescut cu 20% față de anul trecut

Cât costă un cozonac pentru Paști, în anul 2023. Prețurile au crescut cu 20% față de anul trecut
| Foto: spynews.ro.

Sărbătoare de Pași din acest an se anunță mai scumpă ca niciodată din cauza prețul alimentelor tot mai piperate și a inflației încă mare.

Prețurile mari din România nu mai sunt o surpriză pentru nimeni, însă continuă să stârnească revoltă.

Oamenii trebuie să scoată de două ori mai mulți bani pentru alimentele de bază, iar acest lucru duce și la scumpirea celorlalte preparate, sau chiar a mielului.

Dacă în trecut un cozonac era un aliment simplu, acum prețul său ar putea să îl transforme într-unul de lux.

Cât costă un cozonac pentru Paști în anul 2023

Oamenii încep să își permită tot mai puține alimente și preparate, din cauza prețurilor neobișnuit de mari din magazine. Ei bine, cozonacul este tăiat de pe lista celor ieftine, având în vedere prețul actual cu care se vinde.

Prețul său diferă în funcție de aromă, umplutură și magazinul care îl vinde. Însă, pentru un cozonac de un kilogram, oamenii vor fi nevoiți să plătească prețuri care pornesc de la 90 lei și ajunge chiar și la 200 lei.

Chiar dacă este o creștere alarmantă, acest lucru era de așteptat după ce prețul ingredientelor din care este preparat s-au dublat. Cu roate acestea, românii vor fi nevoiți să plătească sume mari dacă își doresc o masă îmbelșugată de Paști, potrivit spynews.ro. 
 

Comenteaza