Cât de greu îți iei carnetul de șofer la Cluj? Doar unul din doi candidați reușesc să treacă de proba practică

Cât de greu îți iei carnetul de șofer la Cluj? Doar unul din doi candidați reușesc să treacă de proba practică

Școlile de șoferi din Cluj sunt asaltate de candidați, însă doar unul din doi reușesc să treacă de proba teoretică și, apoi, tot doar jumătate de cea practică.

Se pare că permisul de conducere nu se ia/dă prea ușor în Cluj. Procentul candidaților care au obținut carnetul în ultimele luni abia a fost de 50,92% din cei care au ajuns la proba practică, având în vedere că peste 53% din cei care au făcut școala de șoferi nu au reușit să ia "sala".

Astfel, conform unor date comunicate de Prefectura Cluj, din martie și până la finalul săptămânii trecute, au fost planificate și au susținut examenul pentru permisul de conducere, proba teoretică 5.865 de persoane. Dintre acestea, 3.149 au trecut mai departe, la proba practică, iar 2.716 au fost respinse, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 53,69%.

Proba "de oraș" pare a fi și mai grea. Știți cum se spune - teoria ca teoria, dar practica ne omoară... Din cei 6.298 candidați prezentați la proba practică, în intervalul 4 martie - 11 iunie, 3.207 de candidați au fost declarați respinși și 3.091 au fost declarați admiși, adică un procent de doar 50.92%.

loading...
Comenteaza