Câte locuri de muncă sunt în Spaţiul Economic European

Câte locuri de muncă sunt în Spaţiul Economic European
Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante mai puţin de 400 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate 392 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe dintre ele sunt în Marea Britanie, unde se caută 60 de îngrijitori persoane/ infirmieri, 60 de asistenţi medicali, 58 de bucătari, 30 de îngrijitori persoane şi un şofer profesionist. 

În Suedia sunt 55 de locuri de muncă, dintre care 20 sunt pentru femei de serviciu, 15 pentru vopsitori auto, 10 pentru mecanici auto şi 10 tinichigii auto. 

La rândul său, Germania are 53 de posturi vacante: 15 pentru factori poştali, 10 pentru mecanici proces în tehnologia prelucrării plasticului şi a cauciucului, 5 pentru electricieni industriali, 5 pentru ingineri proces în tehnologia prelucrării plasticului şi a cauciucului, 5 pentru şoferi camion pe distanţe lungi, 2 pentru ingineri electricieni, 2 pentru ergoterapeuţi, 2 pentru tehnicieni electronişti (tehnologie de operare), 2 pentru electricieni, 1 pentru ingineri calitate (producţia de echipamente în industria aerospaţială), 1 pentru dezvoltatori software, 1 pentru ingineri sistem de navigaţie satelit Galileo, 1 pentru şoferi camion (trafic local) şi 1 pentru mecanici echipamente sanitare, de încălzire şi aer condiţionat.

În Slovacia se caută 30 de şoferi autocamion transport internaţional, 7 îngrijitori
persoane/ infirmieri şi 6 sticlari, în Republica Cehă 15 şoferi profesionişti camion, 5 şlefuitori/ pilitori şi un şofer camion (transport intern şi internaţional), iar în Polonia un administrator/ muncitor birou asistenţă, un dezvoltator Android, un designer grafic şi un asistent manager.

Olanda are nevoie de doi designeri software şi un programator, Norvegia caută un doctorand în departamentul biomedical, un postdoctorand în departamentul biomedical şi un inginer instrumente de măsurare, iar Spania are nevoie de un maseur. 

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţenepentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comenteaza