Câţi clienţi au giganţii telefoniei mobile în România

Câţi clienţi au giganţii telefoniei mobile în România
Cele două mari grupuri multinaţionale de telecomunicaţii, Orange şi Vodafone, înregistrau valori aproape egale pe teritoriul României. În total acestea au raportat un număr de clienţi apropiat cu cel al populaţiei ţării: 19 milioane.

Orange România înregistra după primul semestru al anului 9,84 milioane de clienţi şi venituri pe primele şase luni de 475 de milioane de euro, cu 4,9% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluție susținută de creșterea numărului de abonamente și a consumului de date mobile. În primul trimestru veniturile erau de 240 de milioane de euro. 1,6 milioane de clienţi utilizau servicii 4G, de trei ori mai mulţi faţă de perioada respectivă din 2015. 
 
În prima jumătate a anului Orange a vândut cu 32% mai multe telefoane inteligente decât aceeași perioadă a anului trecut, ponderea clienților care preferă telefoanele inteligente crescând la 68%. Serviciul Orange Home TV avea 305.000 abonați. În mai compania a lansat serviciile de internet prin fibră optică, voce fixă și televiziune prin cablu digital în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, urmând ca acoperirea să fie extinsă până la finalul anului în zonele urbane din restul țării. 
 
Vodafone România avea în aceeaşi perioadă 9,15 milioane de clienţi, dintre care 8,4 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile. Consumul de date mobile a crescut cu 105,3% în trimestrul II. 41% dintre clienţi erau abonaţi, iar 59%, deţinători de cartele preplătite, ultimii în scădere cu 0,3%. Consumul de date mobile în trimestrul II era de 15,480 TB, crescând cu 105,3%, comparativ cu aceeași perioadă din 2015, iar utilizatorii de smartphone-uri au urcat cu 6,4%.
 
Filiala din România raportează rezultatele financiare în funcție de anul fiscal britanic, care începe la 1 aprilie și se încheie la 31 martie. Rezultatele raportate astăzi corespund primului trimestru al anului financiar 2016-2017. Compania este o divizie a grupului Vodafone, cu divizii în 26 de țări, 56 de rețele partenere. La 30 iunie, Vodafone avea 465 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 13,7 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Pe acelaşi segment operează grupurile Telekom şi RDS & RCS, cu valori mai mici pe segmentul de telefonie.

Comenteaza