Ce prețuri au chiriile din Cluj-Napoca la începutul verii. A crescut interesul

Ce prețuri au chiriile din Cluj-Napoca la începutul verii. A crescut interesul

Interesul pentru chirii a crescut semnificativ în luna iunie comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar în Cluj-Napoca, prețurile sunt cu până la 18% mai mari față de iunie 2023.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în luna iunie a anului curent, interesul pentru chirii a fost mult mai ridicat. Au fost vizionate cu 12% mai multe pagini cu anunţuri imobiliare şi au fost realizate cu 20% mai multe contactări, conform unui comunicat Storia.

De asemenea, faţă de luna trecută (mai a.c.), românii au vizualizat cu 1% mai multe pagini cu anunţuri imobiliare şi au făcut cu 10% mai multe contactări, date care arată că cei care caută sunt mai hotărâţi să şi închirieze.

Chirii mai scumpe cu până la 18% în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, în luna iunie a.c., prețurile medii solicitate au rămas constante cu cele din luna anterioară pentru apartamentele cu două camere, dar au crescut în cazul apartamentelor cu trei camere (+8%) și au scăzut în cazul garsonierelor (-3%). Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețurile medii ale chiriilor au crescut cu 18% în cazul apartamentelor cu trei camere, cu 11% pentru apartamentele cu două camere și cu 7% în categoria garsonierelor. Astfel, în Cluj-Napoca, în luna iunie a.c., o garsonieră se închiriază, în medie, cu 320 de euro, un apartament cu două camere cu 500 de euro, iar un apartament cu trei camere cu 650 de euro.

Media preţurilor solicitate ale chiriilor în cele 10 oraşe analizate a fost relativ constantă faţă de luna anterioară, înregistrându-se o creştere medie de 1% în luna iunie 2023. Totuşi, preţurile solicitate pentru chirii au crescut, în medie, cu 12% de la un an la altul (iunie 2022 vs. iunie 2023).

Comenteaza