Foto Ce salarii plătesc marile reţele de super şi hipermarketuri: Kauf­land, Carrefour, Lidl, Auchan şi Mega Image

Ce salarii plătesc marile reţele de super şi hipermarketuri:  Kauf­land, Carrefour, Lidl, Auchan şi Mega Image
| Foto: Arhiva
Ce salarii plătesc marile reţele de super şi hipermarketuri:  Kauf­land, Carrefour, Lidl, Auchan şi Mega Image
Câți angajați, câți șomeri și ce salarii are Clujul. Statistica la final de 2017

Comerţul alimentar este domeniul cu cea mai mare fluctuaţie de personal, anual 4 din 10 oameni părăsindu-şi angajatorul. Această situaţie este accentuată de criza de personal care se resimte în toate domeniile. 

În acest context, şi ceilalţi retaileri au crescut constant sa­la­riile, dar mai accelerat în ultimii doi ani, scrie zf.ro.

Salariile medii nete lunare plătite de cei mai mari cinci retaileri inter­na­ţionali după cifra de afaceri – Kauf­land, Carrefour, Lidl, Auchan şi Mega Image - va­riază între 2.100 şi 3.100 de lei. Cu excepţia dis­coun­terului ger­man Lidl, sa­lariile se si­tu­ează în ju­rul va­lorii de 2.100 de lei net lunar, în con­textul în care în in­dustrie - în co­mer­ţul cu ri­di­ca­ta şi cu amă­nuntul – media este apro­pia­tă de acest nivel. Totuşi, în industrie media este posibil să fie trasă în sus de jucătorii din distribuţia far­ma sau de traderii agricoli care sunt incluşi în do­meniul comerţul cu ridicata. Prin comparaţie, salariul mediu net pe economie a fost de 2.400 de lei în 2017.

Comenteaza