Ce (şi câţi) angajaţi caută Bosch şi Emerson la Cluj

Ce (şi câţi) angajaţi caută Bosch şi Emerson la Cluj
Investitori deja instalaţi în parcurile industriale ale judeţului îşi completează echipele de la Cluj şi caută oameni pentru unităţile de producţie şi pentru centrele de servicii şi cercetare.

Ediţia din această primăvară a Târgului de Cariere de la Cluj are loc în aceste zile, marţi şi miercuri, la Iulius Mall, cu participarea a aproximativ 30 de companii, printre care Bosch şi Emerson. Oferta companiilor participante la târgul de locuri de muncă cuprinde câteva sute de job-uri în domenii precum producţie şi tehnică, vânzări, servicii, financiar şi marketing, iar majoritatea se adresează în special tinerilor cu studii superioare absolvite sau în curs, au precizat organizatorii.

17 tipuri de posturi vacante la Bosch

Companiile prezente sunt în general aceleaşi care apar de obicei în listele de participanţi ai evenimentelor de acest gen. Reprezentanţii grupului german Bosch, investitor „proaspăt" instalat în parcul industrial de la Jucu, continuă campania pentru completarea echipei, la mai puţin de două luni distanţă de data oficială stabilită pentru inaugurare. În lista de poziţii deschise pentru noul centru de la Cluj apar 17 tipuri de posturi vacante, printre care unele de ingineri, tehnicieni, experţi în procese tehnologice sau specialişti în controlulcalităţii. Grupul este activ deja în Tetarom III şi a stabilit data oficială de inaugurare a centrului de la Jucu pentru 9 mai.

Bosch a început să testeze şi să livreze primele produse fabricate la Cluj în ultima parte a anului 2013, iar în noiembrie a demarat oficial activitatea din cadrul centrului de cercetare şi dezvoltare. Anul trecut, Bosch a angajat 325 de persoane pentru producţie, cercetare şi dezvoltare.

250 de joburi la Emerson

În Tetarom II, parcul industrial de la Bulevardul Muncii, americanii de la Emerson au în curs de finalizare cel mai recent proiect anunţat în cadrul campusului. În 2013, conducerea Emerson anunţa că pregăteşte demararea unui nou şantier pe terenul din Tetarom II, pe ulima suprafaţă disponibilă pentru dezvoltare: un complex mixt, cu spaţii de producţie şi birouri, pentru încă 500 de angajaţi. Acesta se află încă în lucru, dar cu termene de predare în prima jumătate a anului. Compania are în jur de 250 de posturi deschise pentru perioada următoare.

La Cluj, concernul american şi-a inaugurat în 2008 campusul din Tetarom II, când conducerea grupului anunţa că la finalizare grupul va avea peste 2.000 de angajaţi la Cluj, iar investiţiile realizate aici vor depăşi 125 de milioane de euro.

Steelcase caută specialişti în domeniul financiar, IT şi design interior

Alături de investitorii din parcul industrial, care caută oameni pentru unităţile de producţie, dar şi pentru cele de servicii sau cercetare, la Târgul de Cariere aflat în desfăşurare în aceste zile participă companii ca BUW, E.ON, Endava, Fujikura, Genpact, Office Depot, Steelcase şi Sykes.

Liderul mondial în mobilier de birou Steelcase, care şi-a inaugurat în toamna anului 2012 centrul de suport pentru continentul european, a ajuns acum la o echipăde 140 de oameni. Aceasta va creşte spre 160 în următoarele şase luni, potrivit reprezentanţilor companiei. Pentru centrul de la Cluj există disponibile poziţii entry level, dar şi pentru persoane cu experienţă, în IT, financiar şi design interior.

"Am crescut mai repede decât se preconiza iniţial, tocmai fiindcă am avut feedback pozitiv în ceea ce priveşte ResurseleUmane. Managementul companiei a fost foarte mulţumit de oamenii disponibili şi angajaţi la Cluj", a menţionat Bianca Resiga, specialist HR la Steelcase.

Pentru poziţii în care este necesară experienţă, angajaţii au fost găsiţi însă şi în afara Clujului şi relocaţi aici din alte zone, cum ar fi Bucureşti sau Timişoara. Centrul de la Cluj coordonează activitatea companiei americane din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).

Urmează recrutările de IT-işti

Vineri şi sâmbătă, tot la Iulius Mall, va avea loc Târgul de Cariere în IT, care va presupune oferte de angajare și oportunități de carieră în domeniul tehnologiei informației.

 

Comenteaza