Cea mai mare tipografie de etichete din țară va aloca 18 milioane euro pentru tehnologie

Cea mai mare tipografie de etichete din țară va aloca 18 milioane euro pentru tehnologie

Societatea clujeană Sunimprof Rottaprint a anunțat că și-a propus să investească 18 milioane de euro în tehnologie și software până în 2021, conform planul major de investiții dezvoltat începând cu 2013.

Cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din țara noastră a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 98,8 milioane de lei, în creștere cu 9% față de anul precedent. Principalele investiții au constat în achiziția și implementarea unui nou sistem ERP personalizat pentru domeniul tipografic, care permite o mai bună organizare a fluxului de producție, contribuind la creșterea calității serviciilor oferite.

Numărul clienților a crescut în 2018 cu 6% față de anul precedent. Ponderea celor străini a ajuns în 2018 la un sfert din total, compania exportând în Belgia, Franța, Germania, Israel, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, SUA, Ungaria, Elveția. “Achiziția de noi clienți nu este un obiectiv principal, însă pentru anul în curs estimăm o creștere de 4-5% a portofoliului de clienți”, a declarat directorul general Cristian Nechita-Rotta.

Cele mai solicitate produse au fost etichetele autoadezive, înregistrând pondere de 55%. Societatea cu sediul în Apahida are 250 de angajați și deține patru centre logistice în România (Timișoara, Brașov, Ilfov, Pașcani), respectiv două în Ungaria și în Germania.

Comenteaza