Cele mai mari 20 de companii după afacerile din 2013

Cele mai mari 20 de companii după afacerile din 2013
Automobile Dacia SA se află în topul celor mai mari companii din economia locală. Compania a reuşit să depăşească în 2013 OMV Petrom, într-un clasament dominat de afacerile din industria petrolului.

Ggrupul austriac OMV are două companii în top zece, la fel kazahii care deţin Rompetrol şi ruşii de la Lukoil, cu afaceri puternice în rafinare, dar şi în retailul de carburanţi.

În top 10 se află şi Kaufland şi BAT, pe locurile 6, respectiv 7, fiind singurele companii din top care nu aparţin de domeniul auto sau petrolier, conform zf.ro.

Faţă de rezultatele din 2008, când economia din ţara noastră avea o singură companie, şi anume OMV Petrom, cu afaceri de peste zece miliarde de lei, cinci ani mai târziu România are patru astfel de companii (OMV Petrom SA, OMV Petrom Marketing şi Rompetrol Rafinare), situaţie statistică ce arată că în ciuda unui context economic dificil şi a unor creşteri economice firave, companiile care au avut un plan de termen lung au reuşit să facă pasul spre „businessul mare".

Comenteaza