Foto Clujul domină topul celor mai spectaculoase proiecte rezidențiale

Clujul domină topul celor mai spectaculoase proiecte rezidențiale
Majoritatea proiectelor din top pun accent pe vegetație și pe integrarea în mediul înconjurător | Foto: IBC
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din Cluj
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din Cluj
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din Cluj
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din Cluj
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din Cluj

Proiectele rezidențiale cu conceptele cele mai spectaculoase din România - în stadiu incipient, de autorizare, de construcție sau finalizat - au fost inventariate de compania de consultanță în construcții IBC Focus, cu ajutorul asistenței virtuale de ofertare la șantiere (Victa).

Vox Vertical Village - Timișoara
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din ClujUna dintre caracteristicile sale, pe lângă arhitectura impozantă, constă în peisagistica de excepție. Zone generoase de verdeață, terase mari și spații interioare aerisite sunt caracteristicile principale ale noului complex rezidențial. Imobilul beneficiază de terase private ca spații dedicate relaxării, cu panorame asupra Timișoarei, grădini comune, lobby-uri interioare. Unicitatea proiectului este totodată redată de procesul de implementare a proiectului de peisagistică, transferul plantelor și arborilor, biodiversitatea. Investiția se ridică la 14 milioane de euro, termenul de livrare prevăzut fiind sfârșitul anului.

West City Tower - Cluj-Napoca
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din ClujEste cel mai înalt bloc de locuințe din România, cuprinzând 25 de etaje, cinci etaje de parcare, spațiu de joacă, 182 de apartamente, două lifturi, dintre care un lift panoramic. Construcția se află la nivel de structură, zidărie și tâmplărie.

Wings Residence - Cluj-Napoca
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din ClujPe lângă arhitectura spectaculoasă, imobilul este precertificat Romanian Green Building Council ca proiect verde – Green Homes, implicând crearea unor locuințe sustenabile, cu minimizarea impactului pe care construcția sau operarea locuinței îl au asupra mediului. Proiectul este în construcție, edificându-se structura imobilului.

Stejeriș - Brașov
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din ClujProiectul are o priveliște deosebită asupra orașului, comunitate cu acces controlat în care vegetația rămâne abundentă prin grădini comune (cea panoramică deasupra orașului) și private (50% din suprafața terenului este spațiu verde), suprafețe mari, comprimare eficientă, terase lărgi și grădini private. Clădirile sunt dispuse pe un sit astfel încât să nu obstrucționeze legătura vizuală a apartamentelor cu Scheii Brașovului, vârfurile Tâmpa sau Postăvarul.

Turnurile gemene - Arad
Cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România. Două sunt din ClujProiectul va fi amplasat pe malul Mureșului și se află într-o fază incipientă, intenționându-se edificarea a două imobile cu 26 de etaje care vor fi solidarizate la etajele 20-21 printr-un element de legătură, fiind acoperit cu o terasă verde. Suprafața construită prevăzută este de maximum 3.000 mp. Prin reducerea pe verticală a suprafeței construite vor rezulta o serie de terase circulabile care vor avea destinația de parcuri suspendate, cu o suprafață de 2.585 mp. 

Comenteaza