Centru de date de ultimă generaţie (P)

Centru de date de ultimă generaţie (P)
Compania clujeana Efect a inaugurat un centru de date de ultimă generaţie cu ajutorul căruia poate asigura gazduirea de aplicatii esenţiale pentru companii, fara investitii majore din partea acestora si fără alterarea stabilităţii şi siguranţei întregului sistem.

Centrul de date poate găzdui în maximă siguranţă informaţia software a sute de companii în acelaşi timp. Principalele avantaje sunt securitatea datelor şi costul redus.

Centrele de date asigura infrastructura necesara concentrarii tuturor aplicatiilor si datelor pe care o companie le detine si faciliteaza accesul lor din orice punct al internetului intr-un mod sigur si facil. Costurile pornesc de la 3 euro pe luna pentru aplicatii şi pot ajunge până la cateva sute de euro pe lună pentru servere.

"IT-ul în general implică costuri mari. De multe ori te costă mai mult să exploatezi decât să cumperi o astfel de infrastructură IT. De aceea externalizând în centrul nostru de date, pe lângă securitate, siguranţă, mai vine şi controlul costului", a declarat Bogdan Ciotlăuş, manager Efect.

Beneficiile pe care orice companie mică sau mare le are odată ce apelează la serviciile unui centru de date sunt nenumărate. Este vorba în special de reducerea costurilor şi de protecţia garantată a datelor, dar şi de îmbunătăţirea continuă a tehnologiei, ceea ce permite implementarea facilă de noi procese de business.

"Folosim cele mai noi tehnologii şi echipamente. O facilitate interesantă la echipmantele de răcire externe: cum în Cluj 4-5 luni pe an temperaturile sunt sub 10 grade, reuşim să răcim centrul de date doar cu aerul rece de afară. Acest sistem eficient, pe lângă consumul redus de curent şi uzura echipamentelor este mult, mult mai redusă şi suntem şi prietenoşi cu mediul", a mai spus Bogdan Ciotlăuş, managerul comapniei clujene Efect.

Investiţia totală în noul centru de date depăşeşte 400.000 de euro.

Comenteaza