"Centura de diamant" e mai scumpă cu 27% faţă de contractul iniţial

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, spune că preţul şoselei ocolitoare Vâlcele-Apahida este mai mare cu doar 27% faţă de proiectul iniţial.

"În 2009, când am venit la DRDP, eu tare multe nu aveam de făcut decât să leg viaductele şi ce mai era construit deja, să fac terasamentele, nu să mă duc în altă parte. Nu s-a făcut nicio schimbare în 2009 faţă de traseul adoptat în 2007-2008", a spus Pantelimon.

Acesta adaugă că preţul contractului a ajuns la 127% faţă de preţul iniţial de 130 milioane de euro, prevăzut în 2006. "S-a ajuns la 166 milioane", a menţionat acesta.

Una dintre cheltuielile suplimentare care au umflat factura finală este un viaduct ridicat la intersecţia drumului judeţean Gheorgheni cu centura. "Acolo iniţial era un sens giratoriu şi apoi a fost ridicat un viaduct. S-a constatat la vremea respectivă că e o zonă potenţială  de extindere a Clujului", a spus Pantelimon. Alte motive pentru cheltuielile suplimentare la centură, cel puţin conform declaraţiilor lui Pantelimon, sunt creşterea taxei pe valoare adăugată, "indicii statistici şi scumpirea motorinei".

Comenteaza