Cinci oferte pentru construcţia hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti. Cum va arăta proiectul de 1 miliard de euro VIDEO

Cinci oferte pentru construcţia hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti. Cum va arăta proiectul de 1 miliard de euro VIDEO
Compania Hidro Tarniţa, care încearcă de câţiva ani să atragă investitori pentru construcţia hidrocentralei de peste 1 miliard de euro din judeţul Cluj, a primit vineri, la termenul limită, oferte de la cinci investitori interesaţi de proiect.

"Cinci companii au depus oferte preliminare şi neangajante în cadrul acestei etape de precalificare pentru dezvoltarea Tarniţa-Lăpuşteşti. Urmează ca în următoarele săptămâni să analizăm documentaţia depusă pentru a verifica dacă toate elementele sunt în acord cu prevederile procedurii de selecţie. Conform principiului transparenţei, lista investitorilor precalificaţi va fi publicată după analizarea documentaţiei depuse, urmând să intrăm în următoarea fază a etapei de precalificare, cea de negociere", a declarat într-un comunicat Ovidiu Demetrescu, directorul general al companiei de proiect Hidro Tarniţa.

Aceasta este prima fază a procesului de selectare a investorilor, cele cinci companii depunând documentele necesare pentru etapa de precalificare.

Demetrescu a adăugat că Hidro Tarniţa a primit şi scrisori de intenţie din partea unor instituţii financiare internaţionale în vederea finanţării proiectului.

Conducerea Hidro Tarniţa estima, anul trecut, că lucrările de construcţie vor începe în prima parte a anului 2016 şi vor dura între 5 şi 7 ani. Unitatea ar urma să fie construită la 30 de kilometri de oraşul Cluj-Napoca, pe valea râului Someşul Cald. Unitatea este prevăzută să aibă patru grupuri de 250 MW fiecare.

Acţionarii Hidro Tarniţa sunt Complexul Energetic Oltenia, SAPE Electrica, Nuclearelectrica şi Complexul Energetic Hunedoara, fiecare cu câte 25% din acţiuni.

 

Comenteaza