Cine este în spatele Tata Motors, grupul indian care ar putea investi şi la Cluj

Cine este în spatele Tata Motors, grupul indian care ar putea investi şi la Cluj
Ratan Tata, un bărbat de 73 de ani, este al doilea cel mai puternic director executiv al Asiei, conform unui top realizat de cnn.com.

Ratan Tata, preşedintele grupului de automobile Tata, are 73 de ani şi este şcolit la Harvard. Se declară un mare fan al industriei auto. "Iubesc maşinile. Mi-a părut foarte rău când brandul Pontiac a dispărut, eram un mare admirator al său", spune afaceristul, care are un Ferrari California şi un Masserati Quattroporte. Maşini scumpe în proprietatea omului care a scos pe piaţă cel mai ieftin automobil din lume, Tata Nano, care costă în India 1.490 de euro.

Tata a transformat complet afacerea pe care străbunicul său a fondat-o, în 1868. Grupul Tata are, în prezent, 395.000 de angajaţi în 80 de ţări şi include 98 de companii din diverse domenii: oţel, IT, hoteluri, industria ceaiului şi, nu în ultimul rând, producerea de maşini. Veniturile Tata s-au mărit de 12 ori din 1991 încoace, ajungând la 46,1 miliarde de euro în 2010 şi făcându-l pe Ratan Tata al doilea cel mai puternic director executiv al Asiei, conform topului CNN.com. Compana indiană a câştigat 20 de miliarde de euro anul trecut numai din vânzarea de vehicule, majoritatea banilor provin din comercializarea de camioane şi autobuze. Tata Motors are putea ajunge şi la Cluj, în parcul industrial Tetarom III.

"Pot să confirm faptul că există interes din partea Tata Motors privind o investiţie la Cluj. Suntem în contact cu ei, ne aflăm la faza de discuţii şi de tatonări, ca şi cu alţi investitori interesaţi de altfel, însă o decizie finală va fi luată de către companie", a declarat la începutul acestei luni Alin Tişe, pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza