Cine face angajări la Cluj în 2013

Cine face angajări la Cluj în 2013
Locurile de muncă disponibile în această perioadă vin mai ales din domenii ca informatică, servicii şi retail, dar există poziţii disponibile şi în contabilitate ori inginerie.

Săptămâna viitoare va avea loc un târg de cariere, cu ofertele a peste 20 de angajatori care şi-au anunţat participarea. Târgul de Cariere se va desfăşura în perioada 12-13 martie, la Iulius Mall.

"Participanţii în căutarea unui loc de muncă sau cei care doresc să-şi schimbe job-ul actual vor descoperi o gamă largă de oferte de angajare. De asemenea, ei pot primi feedback pe CV la faţa locului, din partea unor specialişti în carieră, care vor fi prezenţi la târg", precizează organizatorii. Participanţii anunţaţi sunt companii ca Adecco, Bombardier, CSI, Emerson, Endava, Eurocount & Audit, Evalueserve, Genpact, GI Group, Hampton, IFES, IRES, Kuka, Leoni, Office Depot, Qual Media, Steelcase, Sykes, Terapia Ranbaxy, TeleTrade, UAC Europe. Unele dintre companiile cu sedii şi baze de producţie şi cercetare la Cluj au în plan extinderea activităţii şi creşterea echipei de angajaţi. Producătorul de medicamente cu acţionari japonezi Terapia va avea în derulare trei investiţii pe parcursul acestui an, a anunţat conducerea companiei.

Proiectele către care se vor îndrepta resursele Terapia Ranbaxy în următoarele luni vizează un centru logistic, un centru pentru activităţi de cercetare-dezvoltare şi reabilitarea platformei de la Cluj, mai precis modernizarea clădirii de birouri. Terapia a ajuns la 800 de angajaţi în ţară la început de 2013, dintre care jumătate lucrează la Cluj. Numărul lor va creşte cu 50 prin cele trei noi proiecte. De asemenea, conducerea Emerson, compania care ocupă terenul din parcul industrial Tetarom II din Bd. Muncii, a anunţat pentru 2013 un plan care vizează angajarea pe parcursul anului a 500 de oameni pentru zona de producţie şi pentru activităţi de inginerie. Emerson, societate cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, a demarat anul trecut lucrul la proiectul pentru următoarea etapă din dezvoltarea campusului din Cluj: o clădire mixtă, cu hale şi birouri.

CSI Invest, parte a grupului olandez cu acelaşi nume, cu activităţi în domeniul instalaţiilor de producţie şi transport al bunurilor de larg consum, a ajuns la 236 de angajaţi. "Cu siguranţă vom creşte în acest, dar nu avem deocamdată o cifră exactă. La târgul de săptămâna viitoare vom merge cu şase poziţii pentru care vom căuta oameni, pe inginerie. Căutăm şi aplicanţi cu experienţă în companii de producţie, dar avem şi posturi care nu necesită experienţă. Avem deschise şi posturi pentru producţie, dar pe acestea nu le promovăm la acest eveniment", a menţionat Gabriela Georgescu, reprezentant al departamentului de resurse umane din cadrul CSI.

Centrele de servicii se numără printre angajatorii active pe piaţa clujeană. Unul dintre angajatorii care apar constant la evenimente de carieră este Steelcase, companie care a deschis anul trecut în Cluj-Napoca al treilea centru Global de Business din lume, care oferă servicii de suport centrelor de inovaţie, unităţilor de producţie şi de vânzare ale Steelcase din Europa şi America de Nord. Proiectul Târgul de Cariere, demarat în 2006 de agenţia Fapte, se desfăşoară în prezent în parteneriat cu portalul eJobs.ro, care a iniţiat anul trecut seria evenimentelor eJobs Expo. Evenimentul ajunge în mai multe oraşe: Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Târgu-Mureş, Constanţa, Craiova, Bacău, Chişinău, Bălţi.

 

Comenteaza