Clasament de toamnă pe autostrăzi. Ce procent de execuție au bifat șantierele din Transilvania

Clasament de toamnă pe autostrăzi. Ce procent de execuție au bifat șantierele din Transilvania
| Foto: Autovit

Progresul lucrărilor pe segmentele de autostrăzi din Transilvania diferă de la un șantier la altul. În luna octombrie, cel mai mare avans s-a înregistrat pe un lot construit de o firmă românească.

Orădenii de la Trameco au ajuns luna trecută la un grad de execuţie de 56,82%, pe lotul Biharia – Borş din Autostrada Transilvania, iar, având în vedere progresul de 16,64 puncte procentuale faţă de septembrie, antreprenorul se situează, şi în octombrie, pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi din România, potrivit Economica.net.

Italienii de la Astaldi se pot lăuda cu un avans de 2,8 puncte procentuale pe tronsonul lor din Autostrada Transilvania. Astfel, ei au ajuns luna trecută la un grad de execuţie de 82,50% pe lotul Iernut – Cheţani.

Şi italienii de la Pizzarotti au raportat un progres de 2,6 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda, până la un stadiu al lucrărilor de 80,50%.

Un avans de 1,82 puncte procentuale au înregistrat şi grecii de la Aktor pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, până la un grad de execuţie de 60,02%.

Progrese mai mici, de sub un punct procentual, au fost raportate şi pe lotul Cheţani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania, construit de firma românească Straco.

 

Comenteaza