Cluj IT a devenit partener strategic al Comisiei Europene

Cluj IT a devenit partener strategic al Comisiei Europene
130 de organizații de tip cluster din 23 de țări europene au constituit la Bruxelles un parteneriat pentru internaționalizare. Cluj IT va beneficia de statutul de partener strategic în următorii doi ani.

Din această săptămână, Cluj IT reprezintă România în cadrul parteneriatului strategic dedicat internaționalizării întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din Uniunea Europeană (UE). Parteneriatul a fost consfințit oficial printr-un eveniment desfășurat la Bruxelles. 130 de asocieri din 23 de țări care includ 17.000 de IMM-uri au fost selectate pentru acest program al Comisiei Europene. 
 
„Proiectul include consorții care au dovedit interes și capacitate pentru activități de internaționalizare, inclusiv în afara UE. Prin asemenea mecanisme, UE urmărește să le ofere IMM-urilor din țările membre oportunități internaționale la care altfel nu ar avea acces. Pregătim deja primele idei prin care să implicăm membrii noştri în rețeaua internațională”, a declarat Andrei Kelemen, directorul executiv Cluj IT.
 
A fost relansată și platforma de colaborare a clusterelor, ce oferă servicii de suport o mai bună cooperare și pentru acțiuni de internaționalizare a acestora, inclusiv în afara granițelor UE. Clusterele membre vor putea discuta direct proiecte de colaborare și oportunități internaționale și vor avea la dispoziție și o bază de contacte a partenerilor din interiorul și din afara UE.
 
Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ care numără 48 de membri: 36 de companii de IT cu 4.000 de angajați și afaceri de 100 de milioane de euro, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. 

Comenteaza