Clujenii de la AROBS au sunat clopoțelul! Compania este listată, începând de azi, la Bursa de Valori București

Clujenii de la AROBS au sunat clopoțelul! Compania este listată, începând de azi, la Bursa de Valori București
| Foto: facebook.com/bursadevaloribucuresti

Evaluată anticipat la 618 milioane de lei în urma celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, AROBS Transilvania Software s-a listat azi la Bursa de Valori București.

Compania de IT AROBS Transilvania Software, fondată la Cluj de omul de afaceri Voicu Oprean, a debutat azi la bursă în urma celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO. Simbolul bursier de tranzacționare este AROBS.

Compania a venit la bursă cu o valoare anticipată de 618,4 milioane de lei, conform preţului de 1,357 lei pe acţiune la care s-a încheiat plasamentul. Prin operaţiunea de piaţă, ce a fost suprasubscrisă încă din prima zi, compania a atras de la investitori 74,2 milioane de lei, bani pe care-i va folosi pentru dezvoltare.

Clujenii de la AROBS Transilvania sunt de azi la listați la Bursa de Valori București

„Mă bucur că încheiem anul cu o nouă reușită marca AROBS. Debutul acțiunilor noastre pe piața AeRO a Bursei de Valori București reprezintă un moment de reper important pentru mine și companie. Le mulțumesc colegilor din AROBS Grup pentru implicarea lor,  fără de care succesul de astăzi nu ar fi fost posibil. Încă de la înființarea AROBS, din 1998, am sperat să devenim cea mai bună companie din regiune, cu cele mai interesante proiecte și unde să creștem o echipă excepțională. Cred că suntem, astăzi, cu un pas mai aproape de a ne transforma dorința în realitate și ținta mea este să ajungem cel mai important jucător internațional al industriei IT, cu servicii și produse inovatoare, pornit din Cluj.

De asemenea, le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în finalizarea cu succes a întregului proces de listare. Investitorilor și viitorilor acționari le transmitem că ne dorim să îi avem alături de noi pe termen lung și că lucrăm susținut la viitoarele achiziții de companii care dezvoltă produse software sau care dețin și operează soluții privind optimizarea afacerilor și produse de management de flotă auto. Totodată, având în vedere cererea tot mai ridicată pentru servicii și soluții software la nivel global, în 2022, vizăm deschiderea unei filiale AROBS în SUA pentru a fi mai aproape de partenerii noștri de acolo, precum și pentru a crește prrezența noastră pe  piața foarte valoroasă a Americii de Nord”, a declarat Voicu Oprean, CEO și fondator al AROBS Transilvania Software. 

„AROBS Transilvania Software este o poveste de succes care astăzi începe un nou capitol, cel al companiei antreprenoriale românești care se listează la Bursă după un parcurs de business de invidiat. Este o onoare pentru noi să fim alături de echipa AROBS în acest punct. Suntem siguri că statutul de companie listată le va aduce beneficii pe care sunt sigur că le vor fructifica în avantajul companiei și al investitorilor. Ne bucurăm de asemenea că AROBS a reușit să atragă de la investitori o sumă record pentru piața AeRO, peste 74 milioane de lei. Valoarea finanțării demonstrează capacitatea de dezvoltare a acestei pieței, precum și nivelul de încredere al investitorilor în viitorul AeRO”,  a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

AROBS a ieșit la „cumpărături"

AROBS Transilvania, companie ce a fost înfiinţată în 1998, este dezvoltator de software la comandă cu expertiză în automotive, IoT, travel & hospitality, life sciences, enterprise solutions, FinTech, dar şi creator de soluţii şi produse software pentru management de flotă şi monitorizare GPS, optimizarea afacerilor sau managementul resurselor umane, conform memorandum-ului de listare întocmit de BRK Financial Group.

Conform documentului, la finele lunii trecute, AROBS se afla într-o fază avansată a negocierilor pentru achiziţia a cinci companii care operează în domeniul serviciilor software sau care deţin şi operează soluţii pentru optimizarea afacerilor şi produse de management de flotă auto. Cifra de afaceri cumulată a companiilor vizate spre achiziţie se ridică la aproximativ 24 milioane euro la nivelul anului 2020, din care 17,5 milioane de euro pentru companiile care oferă servicii software.

În momentul listării, Voicu Oprean deţine 63,29% din companie, Cabrio Investments are 8,8% din Arobs, în timp ce deţinerea altor acţionari persoane fizice şi juridice este de 19,11%, restul fiind acţiuni proprii.

Comenteaza